Jag inspirerades av Evelina (Evelinas ekologiska) och provade att grodda chiafrön. Det var mycket enklare än jag trodde och vad roligt det har varit att se hur chiafröna utvecklats till en tät skog av gröna groddar. Chiafrön kan ju användas till så mycket mer än bara chiapuddingar och att grodda dem är definitivt något jag kommer att göra igen. Det ser så fint ut med en liten grön skog i köksfönstret också.

Chiagroddar-003

Detta behöver du:

  • Chiafrön
  • Ett ark hushållspapper
  • En skål eller en djup tallrik
  • Fryspåse
  • En sprayflaska med vatten

Vik hushållspappret några gånger så att det får plats i botten på skålen. Fukta pappret med hjälp av sprayflaskan och strö chiafrön i ett jämnt lager på pappret. Trä fryspåsen över skålen och gör hål i plasten med hjälp av exempelvis en potatissticka. Hålen gör att chiafröna får luft under plasten.

Ställ skålen på en ljus men inte för varm plats. Var noga med att kolla så att pappret hela tiden är fuktigt. Vissa dagar behövde jag spraya pappret två gånger för att det skulle hållas fuktigt. För att lyckas få fina groddar får fröna nämligen inte torka ut.

Efter några dagar kommer chiafröna få små svansar och efter ytterligare dagar kommer de att utvecklas och bli till gröna skott. Klipp av och strö i en sallad eller på en smörgås. Groddarna har en fantastiskt god smak och de smakar ganska mycket jämfört med andra groddar. Supergott och så enkelt att göra! Verkligen ett tips!

Chiagroddar-004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *