Den här helgen alltså, wow. Vilket väder! Solen har skinit konstant och i stort sett alla vakna timmar har spenderats utomhus. Att springa barfota i det daggvåta gräset, doppa tårna i den ännu kalla sjön, känna solens värmande strålar på den vinterbleka huden och känna hur energin flödar. Det är som att ens energi gått i ide under vintern och nu har den äntligen vågat sig fram för att möta vårvärmen. Jag vaknar alltid tidigt och istället för att ligga kvar i sängen och läsa bloggar på mobilen i väntan på att sambon ska vakna (vilket i och för sig också är skönt ibland) så har jag smugit ut och tagit långpromenader när det bara är jag och djuren som är vakna. Jag mötte både harar och rådjur och det är något väldigt fascinerande när man går där och helt plötsligt står man bara ett par meter ifrån varandra. Båda lika förvånade och oförmögna att röra sig till en början. Det är en magisk känsla det där.

I helgen har vi ätit väldigt enkelt, mest för att man inte vill vara inne mer än nödvändigt. Denna sallad blev en favorit och den är så enkel att det inte ens krävs något recept. Ruccolablad toppas med råa, tunt skivade polkabetor, ugnsrostade jordärtskockor och lite pesto. Bara att blanda samman så mycket man tycker behövs (beroende på hur många magar som ska mättas) av de olika ingredienserna och lägga upp i en stor skål. Polkabetor är ju så dekorativt och här tycker jag att de gör halva salladen! Ett plus för denna sallad är ju att den tar ungefär två minuter att slänga ihop – världens bästa snabbmat enligt mig!

Vårsallad med polkabetor.
Vårsallad med polkabetor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *