Om det är något som verkligen hör sommaren till så är det grillad majskolv. Det är superenkelt att göra och det är helt fantastiskt gott. Så när jag hittade majskolvar i affären häromdagen åkte såklart några stycken ner i kundkorgen och idag blev det ugnsgrillad majskolv till middag. Och…hrm…igår också för den delen. Jag har en känsla av att det är såhär middagarna kommer se ut lite för ofta framöver. Under eftermiddagen höll jag på med ett litet fotoprojekt för ett recept så resterna (bland annat hummus och sparris) från min fotografering gjorde sig bra till den grillade majsen. Något som jag också gillar är att strö över lite chiliflakes när majsen är klar, den starka smaken gör sig perfekt tillsammans med majsens sötma.

Att grilla majsen utomhus på en riktig grill är naturligtvis det bästa, men för dagar som denna när det blåser halv storm och är knappa 10 grader ute, ja då duger ugnen alldeles utmärkt för att grilla majs.

Snart är det dags för oss att ordna lite kvällsfika, något vi ofta gör på söndagskvällar av någon anledning. Idag blir det te och majskakor med rucola, ekologiska päron och cashewnötter som pålägg. Hoppas ni har haft en fin helg <3

sofia_tegnefur_portfolio.bmp-076

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *