_DSC0161-2


Måndag och ny vecka.
Jag känner hur energin börjar komma tillbaka efter vintern och jag klottrar ner idéer till kommande fotoprojekt, recept och utflykter. Jag skriver ner små DIY-projekt och tänker att jag ska börja måla igen. En sida i ett av alla block fyller jag med namn på böcker jag vill läsa och jag känner hur jag sakta men säkert börjar få ordning på mitt kreativa kaos.

För att koppla av stoppar jag fingrarna i jorden, vattnar alla små krukor med små, små stjälkar av någonting som vad det lider ska bli väldoftande plantor. Jag småpratar med gurkplantan och ger den bannor för att den växer för fort, men sedan får jag dåligt samvete och hjälper den att fästa klätterbenen i den hemmagjorda spaljén som plåster på såren. Jag fascineras av att fyra små frön på bara några veckor kan förvandlas till en meterhög grön gigant och tänker att naturen allt är bra fantastisk.

Namnlös export


Just nu går
det ju dessutom att njuta av de härliga vårgrönsakerna och hos oss fylls köket med rädisor, morötter, sparris, salladslök och jordärtskockor. Favoritmellanmålet just nu är majskakor med rucola och skivade rädisor. Till det dricker vi te och knaprar rädisor som vi strött lite havssalt på. Helt fantastiskt gott i all sin enkelhet. Lite limesaft på riskakorna gör dem ännu godare och är något jag verkligen kan rekommendera. Vill man bryta av mot allt det syrliga och starka kan man ju alltid garnera med nötter eller kanske lite honung om man äter det. Jag hoppas att ni alla har haft en fin måndag och en härlig start på veckan <3

 

_DSC0157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *