_DSC0004


En av de bästa sakerna med sommaren måste ju ändå vara alla picknickar man kan ha. Jag vet inte om det är det här med att packa en korg med mat och ge sig ut, eller om det är grejen att äta utomhus. Kanske är det en kombination av båda sakerna? Jag tycker allt smakar så mycket mer och så mycket godare när man äter det utomhus. Så, i helgen packade vi en gammal trälåda full med massa godsaker som surdegsbröd, nektariner, grillade persikor, älggräsdricka, grönsaker, hummus och den goda jordgubbs/basilika-röran jag skrev om här. Här nedan kommer några bilder på hur lådan såg ut innan vi gav oss ut. Jag tänkte dela med mig av ett smarrigt recept på vad man kan göra med surdegsbrödet lite senare.

Namnlös export
När det gäller picknickmat gillar jag att hålla det enkelt. En enkel surdegsmacka med hummus och några kvistar färsk persilja och timjan smakar aldrig så gott som när man har picknick. Det behövs liksom inga fancy gourmeträtter, allt smakar fantastiskt gott, även i all sin enkelhet. Till nästa picknick funderar jag på att testa att göra bönpannkakor. Jag har testat de flesta sorters pannkakor – med banan, chiafrön, bovete, havre, kokos, hampaprotein och med vad som känns som hundratals olika smaksättningar. Jag ser bönpannkakor mest överallt nuförtiden och det är hög tid för mig att ta fram ett recept på det. Men, det får bli till nästa picknick. Först på schemat står bröllop för våra vänner. Vi kommer att spendera helgen på ett slott i skärgården och just nu ligger fokus på att hitta den rätta klänningen (nej, jag har inte bestämt mig än) och att förvandla mitt raka hår till en lockig historia. Men först är det fredag och vi ska inleda helgen på bästa sätt, nämligen med grillade majskolvar och en stor durrasallad. Receptet på durrasalladen kommer också upp här på bloggen snart. Ha en fin torsdagkväll fina ni! <3

Namnlös export1

_DSC0018

4 Comments

  • Vilka underbara bilder du tar! Själv har jag varit vegetarian sedan jag var 12 år ( orkar inte räkna ut hur många år det blir 🙂 men är totalt värdelös på att baka och laga mat. Jag skulle verkligen behöva bli duktigare på att laga ordentligt och testa nya rätter ( har ofta både järn, b12 och d-vitamin brist). Jag får följa dig och hoppas bli inspirerad till den grad att jag själv ställer mig i köket 🙂 kram

    • Tack snälla <3 Vad kul att du också är vegetarian! Jag älskar att laga mat och baka, men vill samtidigt att maten ska vara lättlagad. Jag försöker därför skapa recept som är någon slags kombination av enkelt, snabblagat och gott. Som vegetarian eller vegan är det ju egentligen extra viktigt att man äter varierat för att man ska få i sig alla näringsämnen, men jag vet själv hur enkelt det är att bara slänga ihop en tallrik havregrynsgröt till middag i brist på ork och inspiration 😛 Jag hoppas i alla fall att du ska bli inspirerad här och att du hittar några enkla recept som får dig att rota fram kastrull och stekpanna och börjar laga mat 🙂 Säg gärna till om du testar något recept, det är alltid så roligt att höra andras åsikter 🙂 Stor kram

  • Ååååh vilka fina bilder! Älskade att gå på picknick när jag var barn och fick en minnesvåg sköljd över mig av dina bilder, så fantastiska <3 Älggräsdricka lät spännande och jordgubbs/basilikaröran måste jag kolla in!

    • Men tack snälla du <3 visst är det mysigt med picknick! Jag älskade det också när jag var liten och sedan har jag haft ett långt uppehåll tills nu när jag återigen insett hur mysigt det är. Jordgubb- och basilikaröran är verkligen superenkel att göra och den blir jättegod. Perfekt picknickmat! 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *