_DSC0059-001
Bland det bästa med sommaren och semestern är enligt mig den spontanitet den för med sig. Du sover tills du vaknar av dig själv, du äter frukost precis så länge som du vill, du kan dricka obegränsat med kaffe ute i trädgården eller på balkongen och du kan äta middag hur sent du vill. Du kan bjuda över vännerna på en spontan middag, eller svänga förbi själv på en kaffe eller två. För sådana där spontana middagar är burgare en perfekt rätt att bjuda på. Vi har alltid portabellosvampar i kylen som bara ligger där och väntar på att det ska komma besök. Att det går snabbt att svänga ihop är ju dessutom extra fördelaktigt. Och om vädret skulle svika går det lika bra att steka dem i stekpanna inomhus istället för att grilla dem.

_DSC0084-001

Portabelloburgare med mangopuré

4 st

4 portabellosvampar
2 msk teriyakisås
1 tsk tamarisås
saft från en lime
1 mogen mango
1 kruka sallat
2 tomater
1 gurka
1 dl tomatpuré
4 hamburgerbröd

Instruktioner

Blanda samman teriyakisås, tamarisås och limesaft i en skål. Pensla svamparna med marinaden på båda sidor och lägg sedan svamparna på grillen (eller i stekpannan) och grilla några minuter på varje sida.

Skölj sallatsbladen och lägg dem på ett papper att torka.

Skär gurka och tomater i tunna skivor.

Dela mangon och skär loss fruktköttet. Lägg fruktköttet i en mixerskål och mixa till en slät puré.

Ta fram hamburgerbröden och bre ett lager tomatpuré på båda bröden. Lägg på sallatsblad, tomatskivor, en grillad svamp och gurka. Klicka på mangopuré och lägg på brödets lock. Nu är burgarna redo att serveras!

_DSC0065-001

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *