white_bean_pancakes


De flesta gillar
pannkakor och vi gör det ofta till frukost på helgen eller som lättare lunch. Mina favoritpannkakor görs på vita bönor och är både glutenfria och veganska. Det fina med dem är att de kan varieras på ett antal olika sätt och de går lika bra att servera med färska bär och kokosgrädde som med sparris, avokado och spenat. Man kan med andra ord äta pannkakor både till frukost, lunch och dessert bara genom att variera tillbehören. Jag har serverat pannkakorna på båda sätten och jag måste säga att både bär och grönsaker funkar finfint. Om jag ska servera pannkakorna med mer matiga tillbehör brukar jag dock utesluta kokossockret, men där kan man prova sig fram och göra som man vill.

white_bean_pancakes-001

Pannkakor på vita bönor

ger 10-15 pannkakor

1 förpackning kokta vita bönor (ca 300 g) eller motsvarande mängd som du kokat själv
1 dl havreyoghurt
1 msk kokossocker
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk fiberhusk
1 dl majsmjöl
1 dl havremjölk

Instruktioner

Häll av bönorna och häll dem sedan i en mixerskål. Mixa till en slät smet och häll sedan ner yoghurten. Mixa på nytt tills du har en jämn och slät smet. Häll över smeten i en bakbunke och blanda ner kokossocker, vaniljpulver, majsmjöl och havremjölk. Blanda noga och rör till sist ner fiberhusken. Låt smeten stå i 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer havremjölk om smeten tjocknat för mycket.

Stek små pannkakor på medelhög värme och servera med de tillbehör du önskar.

 

white_bean_pancakes-002

white_bean_pancakes-003
white_bean_pancakes-004

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *