Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 71 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 73 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 130 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 132
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/ad-units-actions.php on line 70 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/ad-units-actions.php on line 70 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 100 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 102 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 153 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 155 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 152

Den här veckan har gått så vansinnigt fort att jag knappt hunnit förstå att den är slut. Trots det har jag känt mig väldigt närvarande och varje dag har varit givande och lärorik på sitt sätt. Jag har jobbat mycket med mitt vanliga jobb, men samtidigt testat många nya recept, fotograferat och fått tid till att läsa och vara ute. Nästa vecka kommer bli relativt intensiv med olika projekt utöver mitt vanliga jobb så vad passade väl bättre än att ägna helgen åt vandring i skogen? Eftersom vi kom hem precis nyligen så  har jag inga bilder att visa än, men det kommer till veckan. Delar av det här inlägget hade jag dessutom förberett i förväg och det är jag glad för nu när jag sitter här med trasiga, ömmande fötter efter nästan 4 mils vandring. I väntan på bilder från vandringen får ni hålla till godo med några bilder från sommaren. Eftersom skogen svämmade över av lingon och fina små grusvägar passar dessa bilder rätt så bra ändå.

Tillbakablick#2_-009

Tillbakablick#2_-008

Något som var extra fint denna veckan var mina nya smycken som jag fick på posten av bästa Anna-Lena Stolt. Hon är så duktig! Ringarna är hamrade och väldigt tunna, vilket jag gillar skarpt. Halsbandet är lite längre i modellen och är otroligt vackert i sin enkelhet. Jag som inte ens är någon halsbandsmänniska har använt det varenda dag sedan jag fick det. Armbandet föll jag för lite extra eftersom Anna-Lena satt en så fin text på det, ”do what makes your soul shine”. Texten är så himla bra och väldigt tänkvärd. Nu när jag har den på armen ser jag den dagligen och varje gång tänker jag på hur viktigt det är att göra det man mår bra och blir lycklig av.

Tillbakablick#2_-007
Mycket kaffe har det blivit, precis som alla andra veckor. Och så har ljuset varit sådär fint igen att jag varit tvungen att fotografera det. När jag ser tillbaka på vad jag ätit under veckan slås jag av att det mest bara varit olika former av gröt och bönbiffar. Recept på bönbiffar kommer nästa vecka för den som är nyfiken.

Tillbakablick#2_-001

Tillbakablick#2_-002

Tillbakablick#2_

 

3 positiva saker

 • Vår finfina vandring i helgen (trots smärtan i fötterna som plågar en nu)
 • Mina nya smycken
 • Att jag har hittat någon sorts lugn och att jag känner mig mer närvarande nu än tidigare


Arbetsrummet | Bilder & att inreda miljövänligt 

Som jag nämnt tidigare har vi inrett vårt arbetsrum som tidigare mest bestått av ett skrivbord och ett skåp. Kreativiteten har varit lika med noll där inne, vilket lett till att jag traskat ut i köket med datorn. Att jobba hemifrån är, enligt mig, en oerhörd förmån och jag är otroligt tacksam över att kunna ha mitt kontor på hemmaplan. Men, när man jobbar mycket hemifrån blir det otroligt viktigt att man skiljer på jobb och privatliv, vilket ju naturligtvis är en utmaning när man har hemmet både som arbetsplats och som sin fristad, sitt hem. Att ha ett arbetsrum är med andra ord otroligt bra eftersom det blir mycket lättare att begränsa jobbet till en viss del av hemmet. Det var alltså högt upp på priolistan att få ordning i arbetsrummet så att jag kunde sluta ha kontor i hela lägenheten. Nu är det som sagt klart och jag tänkte att det var dags för en liten smygtitt på hur det ser ut.

Vårt hem är inrett med naturmaterial och så en del metall eftersom dessa material är de mest miljövänliga och enligt oss också de snyggaste när det kommer till inredning. Vi gillar industristilen och det är ju bra eftersom det finns så mycket i den stilen att hitta både på loppisar och i second hand-butiker. Hållbart och klimatsmart med andra ord. Dock är det långt ifrån allt som är second hand-fynd hos oss, en hel del är nytillverkat och det kan naturligtvis vara en miljöbov. Men, vår tanke är först och främst att hitta saker vi tycker om och som vi kommer ha länge, antagligen tills de går sönder. Genom att tänka till ordentligt innan vi köper något minskar vi risken för felköp och att man byter och köper nytt om ett år igen. Att satsa på enkla material som håller länge och som man inte tröttnar på är ju också ett sätt att konsumera mer miljövänligt. Dessutom har vi i den mån det går valt miljömärkta produkter eller saker som är tillverkade av återvunnet material. Vissa saker är fyndade i second hand-butiker, medan andra saker medvetet är köpta nytillverkade. Lampor är en sådan sak. LED-lampor är ju ett nytt påfund men tusen gånger mer miljövänligt än gamla lampor som lyser med hjälp av klassiska glödlampor som måste bytas stup i kvarten. Att inreda miljövänligt är en balansgång och ett ämne man kan diskutera i oändlighet, men ovan var lite kort om hur vi tänkt. Nu – bilder.

Tillbakablick#2_-003
På väggen vid skrivbordet sitter ett svart metallgaller som en gång använts i skyltningen i en butik. Butiken skulle göra sig av med det och istället för att slänga det fick jag köpa det för en tjuga. Det passade perfekt som moodboard och med metallklämmor hänger vi nu upp bilder, texter och vykort som inspirerar oss. Jag har bland annat ett vykort med ett foto av elefanter som är taget av min absoluta favoritfotograf, Nick Brandt. Ett brev och några andra bilder hänger där också. Dessutom har vi hängt dit en rad S-krokar som fungerar som hängare för bland annat tejprullar, saxar och tofsar, vilket alltid är bra att ha nära till hands.

Tillbakablick#2_-005
På skrivbordet står en arbetslampa (LED) i industristil och nödvändigheter så som nitapparat, hålslag och tejphållare. Pennstället har en gång varit en burk med kikärtor. Vi tog bort etiketten och skurade rent burken och vips så blev skräpet till något användbart.

Tillbakablick#2_-004

Tillbakablick#2_-006
På golvet står en plåthylla som agerar förvaring åt växter, tidningar och pennor. Jag klädde in en gammal ful kartong i självhäftande marmormönstrat papper och återigen så blev skräpet till något användbart. Lådan agerar förvaring till bland annat pennor, penslar, sudd och annat skrivbordsmaterial. Med enkla medel kan man göra mycket och ta tillvara på det som annars bara skulle slängas. På hyllan står en Duckling, en anka designad av Hans Bølling och som jag fick av min mamma när jag tog min andra universitetsexamen. Jag har alltid älskat de där ankorna och jag blev överlycklig när jag fick en. Det är för övrigt den enda prydnadssak jag äger. I hyllan står också en ljuslykta i metall som är perfekt att tända om man sitter uppe sent en kväll eller smyger upp före solen en morgon.

Det som inte syns på bild är ett skåp som vi har för förvaring av vår skrivare, några pärmar och olästa böcker. Så, det är från detta rum jag redigerar bilder, skriver blogginlägg och hämtar inspiration. Och dricker kaffe förstås. Trevlig söndagskväll på er <3

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/ad-units-actions.php on line 111 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/ad-units-actions.php on line 111 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 188
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 208
Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 250 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 268 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/single.php on line 284

3 Comments

 • Håller med, det är en stor förmån att kunna jobba hemifrån! Älskar det!
  Kul att se din arbetsplats 🙂 alltid lite roligt att se var folks blogginlägg skrivs och var allt förarbete sker.
  Fint 🙂

 • Att arbeta hemifrån är bäst <3 Men det har såklart sina nackdelar, som allt här i livet. Kontoret är ju hur fint som helst, I like! Tycker ni har bra tankar kring inredning och hållbarhet också 🙂

  Åh, så fina smycken – Anna-Lena är typ bäst. Använder också mina mest hela tiden faktiskt.

 • Nu glömde jag ju att jag gick in här för att svara dig också haha 😀

  Svar: Haha sådär brukar jag också tänka ibland, att om jag skriver om något på bloggen så Måste jag ju slutföra det sen 😀 Det funkar typ, lite… ibland 😉 Ja jag kan ha svårt för vissa rutiner samtidigt som andra verkligen gör mig gott. Jag försöker att inte ha för specifika rutiner. Saker som ”starta morgonen nedkopplad” och ”gör yoga någon gång i veckan” fungerar bra för då kan jag styra när och detaljerna kring det hela. Men saker som ”gör X klockan 08.00” får mig bara att bli motsträvig haha. Tack, roligt att du känner så kring mina söndagssvep! De var lite mer styrda förut med exakt X antal bilder osv men nu har jag gjort om upplägget lite och då fungerar det mycket bättre faktiskt. Jag förstår precis hur du menar, och förstår absolut det svåra i att man ska skapa en viss sak varje vecka. Som du säger går ju veckorna oavsett och jag fotograferar i stort sett alltid något så jag har oftast automatiskt material till mina söndagssvep.

  Jaaaa jag tycker om den jättemycket! Men det ska ju såklart kännas rätt för en själv, det är det allra viktigaste. Samtidigt tror jag det är bra att inte byta för ofta eftersom det är det första läsarna ser när det kommer in på bloggen och det skapar en sorts igenkänningsfaktor som är väldigt bra 🙂

  Kattungarna blir bara sötare och sötare för varje dag som går (vilket borde vara omöjligt när de redan är så söta)!!

  Haha ja men visst är det härligt med lite friskare, kallare luft? Jag tycker om det jag med!

  Kraaaam <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/c/2/thewaveswemake.se/httpd.www/wp-content/themes/20160107-simplemag/inc/single-post-actions.php on line 203