_DSC0107-2

Så var hösten här. Officiellt alltså. September är ju höstens första månad och det känns härligt att tiden med stickade tröjor, boots, mössor och halsdukar ligger framför oss. När det gäller mat kommer vi snart att kunna frossa i svenskodlade grönsaker som kål, potatis, morötter, lök och äpplen. Dessutom är det soppsäsong och eftersom soppa är bland det bästa jag vet så känner jag mig lite extra glad nu när säsongen äntligen är här. Så naturligtvis passade jag på att fira höstens första dag med just soppa, linssoppa för att vara exakt (recept längst ner i inlägget).

Men först tänkte jag att vi skulle ta en snabbtitt på vad jag pysslat med under augusti och dessutom tänkte jag dela med mig av några länkar till personer/bloggar/annat som inspirerat mig under sommaren. Lite länk-kärlek sitter aldrig fel – det finns ju så otroligt många duktiga personer där ute och jag delar gärna med mig av mina inspirationskällor.

Augusti


I augusti har jag: 
 • börjat på mitt nya jobb som jag kombinerar med mitt egna företag
 • varit ute i skogen, ofta och länge
 • börjat lära mig mer om slow living
 • spenderat en helg i skogen
 • köpt nya jeans tillverkade av 100 % ekologisk bomull
 • inrett vårt arbetsrum
 • varit i sommarhuset och plockat blåbär, vinbär, smultron och hallon
 • varit i Motala på konferens och lärt mig mer om att sprida glädje och om olika beteendeprofiler
 • ätit bönbiffar minst 4 gånger i veckan hela månaden
 • druckit mer kaffe än någonsin
 • börjat planera för ett stort fotoprojekt
 • börjat planera för hösten

Länk-kärlek

 • Hildas.se inspirerar mig alltid med vackra foton och kloka ord.
 • Rania har en av mina absoluta favoritbloggar och hon är en så otroligt duktig fotograf. Förutom inspirerande vandringar och utflykter har hennes (eller ja, katten Mollys) bedårande kattungar fått mig att se ut som den där emojin med hjärtögon många gånger under augusti.
 • Karoline är en av mina absolut största inspirationskällor och när jag fick höra att hon har en ny bok på gång hoppade jag högt av glädje. Kan knappt bärga mig till mars när boken kommer ut.
 • Evelina inspirerar mig nästan dagligen med sina spännande recept och vackra foton.
 • Green Kitchen Stories var en av de första bloggarna jag började följa och deras recept är i en klass för sig. Häromdagen testade jag deras veganska ”tonfisk”, eller jag gjorde en egen twist på den, men ändå. Nu ser jag fram emot att testa alla deras andra recept jag dreglat över under sommaren. Först ut är en egen variant av deras ”Butternut, Kale & Feta Quiche”.
 • Angelica tar världens finaste foton som hon kombinerar med världens finaste texter och jag inspireras av precis varenda pixel och bokstav hon har på sin blogg.
 • Emma Elwin inspirerar med hållbarhet på alla plan. Hennes tips om hållbart mode och hållbara hudvårdsprodukter och inredningsdetaljer är ovärderliga. Hon visar att hållbart kan vara både snyggt och stilfullt och det är så himla, himla bra. Plus att hon under sommaren fått världens sötaste son och bilderna på honom och mopsen Stella får mitt hjärta att smälta lite varje gång.
 • Min bloggkollega här på The Waves, MariaEmb, lyckas alltid fånga allt så vackert på bild och bilderna från hennes resor i sommar har fängslat mig extra mycket.
 • Bondens marknad har äntligen dragit igång och jag vet vart jag kommer spendera mina lördagsförmiddagar under hösten.

 

Ny mapp1
_DSC0123-2

Tomatsoppa med linser

2 personer 

500 g passerade tomater
2 dl okokta röda linser
1,5 dl vatten
0,5 dl havrematlagningsgrädde (eller annan vegetabilisk matlagningsgrädde)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 krm rökt paprika
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk kanel
2 krm spiskummin
1/2 tsk koriander
1 tsk basilika
1 tsk timjan

Finhacka den gula löken och vitlöken. Ta fram en mellanstor kastrull och fräs löken i lite rapsolja tills den mjuknat och fått lite färg. Tillsätt passerade tomater och vatten och låt koka upp. Tillsätt sedan linser, havregrädde och kryddor och låt soppan småkoka i 25-30 minuter. Håll koll så att det inte försvinner för mycket vatten, i så fall är det bara att tillsätta mer. Smaka av efter 25 minuter och känn efter så att linserna är mjuka. Krydda med salt och svartpeppar efter tycke och smak och garnera med lite hackad färsk basilika och hampafrön. Servera gärna med något gott bröd till.

_DSC0127-2
Ny mapp

5 Comments

 • Vilken härlig månad du verkar ha haft! Bönbiffar är ju <3

  Hur har du gjort det snygga kollaget med bilderna ovan? Blir så inspirerad att göra något liknande själv! Och den där kale-quichen från GKS har jag också tänkt att prova, snarast möjligt… 🙂

  • Ja, när man ser tillbaka på augusti så känns det som att jag haft en lugn månad men samtidigt hunnit med en hel del. Hoppas du har haft en bra månad också, såg dina bilder från Colombia och de var ju bara bildcollage och sen kan man göra kollage i olika storlekar, på bredden, höjden, med ram, utan ram, i jämna rader eller som en mosaik av bilder. Kan verkligen rekommenderas om man inte vill sitta och pilla i photoshop 🙂 Kraaam

 • Är ny följare här och det ska bli så fint att få mer inspiration för matlagning i höst! Tycker så mycket om dina matfoton. Fint också med dessa bloggtips. Jag följer i stort sett alla redan men något var nytt så det ska jag kolla in. 🙂

  • Vad roligt att du hittat hit – välkommen 🙂 <3 Tack snälla, så roligt att du gillar mina bilder. Jag blir så glad 🙂 Ja, jag tycker det här med länk-kärlek är en sån fin grej. Lite kärlek bland allt näthat liksom. Hoppas att du hittar någon ny favorit bland mina tips 🙂 Kram till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *