Torsdag. Jobb och sedan skrikande tonåringar på tunnelbanan, arga tanter med dödskallar på väskan som tränger sig i kön och en vattenflaska som läckt i väskan. Hemma igen och kan andas ut. Mat och sedan mer jobb. Humöret blir snabbt bra igen när jag mailar med fina kollegor, skapar material och bockar av saker på min to do-list. Slutar jobba för dagen och får ett megaroligt mail som gör att kreativiteten, idéerna och skapandelusten går i taket och hjärnan inte hinner med. Allt blir ett enda kaos och när jag försöker att få fram något konkret tar det stopp. Paniken stiger eftersom jag är rädd att glömma bort någon idé, men jag inser att det bästa är att släppa allt, göra något annat och låta den kreativa processen pågå i det undermedvetna ett tag.

Jag kör ett långt yogapass och låter kroppen arbeta och hjärnan vila. Dricker te, äter middag och sätter mig och redigerar bilder. Imorgon ska jag börja dagen med en god frukost, lyxkaffe och en bra bok. När jag sedan tar fram anteckningsboken tror jag att sidorna snart kommer fyllas med konkreta idéer och skisser. Vad det spännande projektet handlar om kommer ni att få veta inom en snar framtid, men än så länge får ni stå ut med mitt kreativa kaos. Och vegoburgare. Med het salsa förstås. Och som man fotar i verktygsboden på landet bara för att ljuset där är magiskt.

_dsc0139-2

Vegoburgare (vegan + glutenfri)

4 burgare

1 påse pulled Oumph!
4 stora salladsblad
2 tomater
Gurka
4 glutenfria hamburgerbröd

Het salsasås

1,5 dl havrefraiche
2 krm rökt paprikakrydda
1 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1/2 tsk stark paprika
1 tsk tomatpuré
1 tsk sambal oelek

Tillaga Oumph! enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda samman ingredienserna till salsasåsen och skär gurka och tomater i tunna skivor. Täck hamburgerbrödets undre del med ett lager av salsasåsen och fyll därefter på med salladsblad, tomat, gurka, Oumph! och slutligen en klick salsasås till innan du lägger på brödets övre del. Vill man lyxa till det kan man grilla tunt skivad persika eller nektarin och lägga i burgaren, men den enkla varianten med bara sallad, gurka, tomat, salsasås och Oumph! fungerar minst lika bra. Starkt och vansinnigt gott.

_dsc0224-2

_dsc0211-2

_dsc0181-2

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *