autumn_aubergine_rolls_-001

Det finns ju
så vansinnigt många duktiga personer som skapar det ena mästerverket efter det andra. För ja, mat kan vara mästerverk. Nog för att det finns många som skapar annat än mat, men som matbloggare blir det lätt att jag snöar in mig och bara följer andra matbloggare. När jag ser de goda recept som poppar upp hos mina favoritbloggare tänker jag allt som oftast att ”det där måste jag prova”. Jag sparar bilderna på Pinterest och där ligger de sen. Jag har så fullt upp med att skapa mina egna recept att jag glömmer bort att testa andras. Dumt.

För ett tag sedan bestämde jag mig dock för att testa Green Kitchen Stories recept på ”Summer Aubergine Rolls”. Men, med en egen touch såklart. Eftersom sommaren nu har övergått till höst tyckte jag att det passade bättre med Autumn Aubergine Rolls, både av stämningsskäl och av miljöskäl. Istället för rabarber och sparris använde jag lingon och plommon. Dessutom gjorde jag min variant helt vegansk, men vilken variant man gör bestämmer man ju såklart själv. Gott som attan blev det i alla fall!

autumn_aubergine_rolls_-002

autumn_aubergine_rolls_-003

Autumn Aubergine Rolls

4 portioner

2 stora auberginer, tunt skivade
Olivolja
Flingsalt

6 plommon
1-2 dl färska lingon
1/2 dl pinjenötter
1/2 blomkålshuvud
1 dl okokt mathavre

1 dl pesto
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl teriyakisås

Värm ugnen till 200 grader.

Ta fram två plåtar och lägg aubergineskivorna på plåtarna. Se till att de inte igger på varandra. Pensla varje skiva med lite olivolja och strö sedan över lite flingsalt. Baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de känns mjuka och har fått lite färg.

Koka mathavre enligt anvisningarna på förpackningen.

Dela, kärna ur och skär plommonen i små bitar och blanda med mathavren. Bryt bort blomkålsbuketter och smula dem till små bitar. Blanda ner tillsammans med pinjenötter och lingon i mathavreblandningen. Rör sedan ner 1/2 dl pesto och blanda noga.

Lägg en stor sked av mathavreröran i ena änden på en aubergineskiva. Rulla ihop och lägg på en plåt. Fortsätt på samma sätt med övriga aubergineskivor tills du rullat ihop alla. Placera rullarna så nära varandra som möjligt (längs långsidan). Ringla över återstående pesto över rullarna och därefter teriyakisåsen. Avsluta med att strössla över solrosfrön. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter. Ät som tillbehör till falafel, marinerad tofu eller njut dem som de är.

autumn_aubergine_rolls_

_dsc0389

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *