_dsc0371


Detta är min
åttonde tillbakablick och nu har jag känt på konceptet med veckosummeringar i ungefär 2 månaders tid. Jag har kommit in i en skön söndagsrutin där jag går igenom vad jag gjort under veckan, men de senaste veckorna har jag ändå börjat tvivla på om det här med tillbakablickar verkligen är något för mig.

Att ha rutiner för mitt bloggande är jätteviktigt, men jag funderar på att göra om dem lite. Något jag tänkt en del på är ett upplägg på 3 inlägg i veckan (som det alltid varit), där jag kör en uppdelning på 2 recept – 1 hudvårds/hållbarhets/livsstils/rese-inlägg. Alltså, 2 receptinlägg och 1 övrigt inlägg. Vad tror ni om det upplägget? Men, idag kör jag på med tillbakablick #8, men kanske blir det den sista tillbakablicken i det här formatet. Mina månadssammanfattningar med länkkärlek har jag dock tänkt att fortsätta med.

opublicerat-001


Den här veckan
har inte bjudit på så många överraskningar, men ett roligt och viktigt samarbete har jag på gång och det kommer ni att få se mer av på Instagram nu till veckan. I vanlig ordning har jag jobbat en hel del, både med mitt vanliga jobb och med mitt eget företag. Jag har bland annat bakat och fotat till en tidning som kommer ut i vår.

Tillbakablick_8
Nyponsoppa, färska nypon och ansiktsmask.


Under veckan har
ju mycket kretsat kring nypon och jag har delat med mig av recept på både ansiktsmask och nyponsoppa. Igår fick jag ett städryck och rensade i skafferiet. Ni vet, hällde upp bönor, linser och fröer i glasburkar, skrev ut etiketter och klistrade på burkarna och gjorde allmänt fint. Det känns bra att öppna skåpsdörrarna i köket och se fina burkar uppradade, istället för en massa fula plastförpackningar. Nu funderar jag på att göra ett stort blogginlägg om basvarorna som alltid finns i mitt skafferi och deras egenskaper, näringsinnehåll och användningsområden. Men det är ett stort projekt som nog tar ett tag att fixa.

sofia_tegnefur_portfolio-bmp-028


Jag har även
strukturerat och ordnat i vårt arbetsrum, sorterat papper och kvitton, fixat register och satt in i pärmar. En sak man lätt skjuter på, men som inte är så fasligt tråkig när man väl börjar. Nu känns det himla fint att börja den nya veckan med ett organiserat arbetsrum där jag har koll på bokföringspapper och äntligen har en mapp att samla alla receptskisser, bloggidéer och inspirationsbilder i. Jag har haft en riktig städvecka med andra ord, men det känns fint eftersom nästa vecka kommer bli intensiv. Då behöver jag kunna fokusera utan att bli distraherad av pappersberg och oordning. Hoppas ni alla har haft en fin vecka! <3

Under veckan har vi ätit många värmande grytor och soppor.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *