avocado_toast_

Den här veckan är fullkomligt uppochnedvänd och det känns som att jag befinner mig i en tidsmaskin på väg in i framtiden. Och det med en rasande fart. I måndags var jag på utbildning med jobbet och efter en 12 timmar lång dag med massor av ny kunskap, nya kontakter och trevligheter så var jag helt slut. Glad och fylld med massor av pepp, inspiration och kunskap – men trött. Under gårdagen befann jag mig därför i någon sorts dimmigt trötthetstillstånd där produktiviteten inte var på topp.

Sådana dagar tillåter jag mig själv att ta det lite lugnare. När jag är sådär trött och seg vill jag ha snabba, lättlagade maträtter nära till hands. Att ställa sig och laga en stor måltid känns vansinnigt överväldigande så istället blandar jag ihop en smarrig soy- eller oatghurtbowl med massor av toppings, eller så gör jag en busenkel avokadotoast. Rostat fullkorns- eller surdegsbröd med På-mackan, avokado, linfrön, hampafrön och färsk timjan är ljuvligt gott och jag lovar att kombinationen kommer att resultera i ett samstämmigt mmm-ande från alla runt bordet.

avocado_toast_-001
Något recept för min ”Avocado on toast” behövs egentligen inte. Du tar fram så många skivor bröd du vill ha och eventuellt rostar du dem i brödrost eller i ugnen (beror på vilket bröd du använder). Eftersom jag inte tål gluten använde jag mig av ett glutenfritt fullkornsbröd som jag rostade tills det fått lite fin färg. Sedan bredde jag på ett lager På-mackan (Oatly’s havrebaserade pålägg), la på några skivor avokado och sedan toppade jag med linfrön, hampafrön och färsk timjan. Mums!

avocado_toast_-png

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *