Saffransmuffins | Saffron muffins

Hej fina ni! Hur har ni det i vintermörkret? Jag känner att jag har fullt upp med massor av jobb och jag glömmer nästan bort att jag har en blogg och en Instagram att uppdatera. Så snart jag jobbat undan en del kommer det att gå lättare att blogga igen. Idag tänkte jag dock publicera mitt första julrecept för i år. Detta är en personlig favorit och ett utmärkt alternativ till traditionella lussekatter. Mina damer och herrar, låt mig presentera saffransmuffinsen! Vansinnigt goda och superenkla att göra. Dessutom helt glutenfria och såklart går de att göra både vegetariska och veganska. Jag har redan ätit upp en laddning (oops!) och måste göra en till innan helgens adventsmys.

_dsc0557

 

Saffransmuffins

12 st

50 g smör eller mjölkfritt margarin
3 ägg (eller chiaägg för vegansk variant)
1 dl kokossocker
2 dl havredryck
2 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bikarbonat
1 pkt saffran (0,5 g)

Värm ugnen till 225 grader. Sätt ut muffinsformar på en muffinsplåt.
Smält smöret. Vispa samman ägg och socker pösigt. Tillsätt havredryck och smält smör. Blanda samman mjöl, saffran och bakpulver i en bunke för sig och blanda sedan ner det i äggsmeten. Klicka ut smeten i formar och grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna innan servering.
_dsc0520


Hey guys, how are you? I’m quite busy over here and almost forgetting about my blog and my Instagram. But as soon as I’m done with all this work I will go back to my old routines. Today it’s time for the first Christmas recipe for this year and I’m really excited! This recipe is a personal favorite and I’ve already managed to eat an entire batch of these saffron muffins (hehe). I’ll make another one this weekend because on Sunday it’s the first of advent and that means it’s time for mulled wine and all the necessary “fika”, like gingerbread cookies and saffron muffins. Wohoo! 

These muffins are so simple and it takes almost no time at all to make them. Plus, they are glutenfree and it’s easy to make a vegan version of them too.

 

_dsc0545

 

Saffron muffins 

12 muffins 

50 g butter (or milk-free butter if vegan)
3 free-range eggs (or chia eggs if vegan)
1 dl coconut sugar
2 dl oat milk (or any other plant milk)
2 dl corn flour
1 dl buckwheat flour
1 dl rice flour
2 tsp baking soda 
0,5 g saffron 

Preheat the oven to 225 C. Place 12 muffin papers in a cupcake pan. 
Melt the butter. Mix eggs and sugar until fluffy. Add oat milk and the melted butter and mix. In a separate bowl, mix together flours, saffron and baking soda. Add it to the other bowl containing the egg mixture. Use a spoon to fill the muffin papers with muffin batter and bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Let cool before serving.

_dsc0539

2 Comments

    • Tack 🙂 Du kan vispa lite lätt när du använder chiaägg. Det blir inte lika pösigt som med riktiga ägg så du behöver bara vispa tills allt blandat sig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *