_dsc0366

 

En tradition när vi firar jul är att ha ett gottebord. Alltså, ett helt bord med olika godsaker som man får gå och ta av när man är sugen. Nu menar jag inte godis från ICA, utan godsaker som raw choklad, nötter, frön, frukt, ännu mer frukt och så lite hemmagjort julgodis såklart. Jag brukar göra raw food-bollar med dadlar och i år ska jag se till att det även finns plats för dagens recept – cashew butter fudge.

Detta kan vara ett av mina bästa recept, någonsin. Då förstår ni hur gott det är! Och så enkelt det är att göra dessutom.

 

_dsc0272

 

Cashew butter fudge

100 g cashewnötsmör (eller annat nötsmör)
1,5 dl kokosolja (smakneutral)
1 tsk äkta vaniljpulver
en knivsudd havssalt
2 msk lönnsirap

Hetta upp cashewsmöret på mycket låg värme tills du enkelt kan röra om i smöret. Blanda samman cashewsmöret med övriga ingredienser och rör noga. Eventuellt kan du behöva använda en mixer. När smeten är helt jämn och slät, häll då över den i en plastlåda eller glasburk som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in lådan i kylen och vänta tills din fudge har stelnat. Skär den i bitar och njut. Eftersom kokosoljan smälter i rumstemperatur bör fudgen förvaras i kylen.

 

_dsc0356

_dsc0297

6 Comments

  • sååå gott alltså! Har gjort något liknande men får se om jag hinner få upp det innan jul för risken är att det tar slut innan dess 😉

  • Men alltså HUR god låter inte din fudge! Och massa extra plus för enkelheten och att det är veganskt (och drömmiga bilder). Jag som inte tänkte göra mer julgodis i år kanske får göra ett undantag… 😉

    • Du borde verkligen göra ett undantag här 😉 Alla gör fudge med jordnötssmör men eftersom jag är allergisk mot alla nötter utom cashewnötter så fick jag göra en allergivänlig variant. När jag smakade var det segerdans i köket kan jag säga. Sååå gott! 🙂 Får skicka en låda till dig annars! Kram <3

    • Jaa, det borde du göra 🙂 Vad roligt det var att ses för…är det redan två veckor sedan? Blir helt veckovild, men när det nu än var vi sågs så var det jätteroligt! Hoppas det blir snart igen 🙂 Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *