Kimchi quesadillas

Inspirerad av Marias inlägg om kimchi fries blev jag sugen på att testa den Koreanska läckerheten kimchi. Kimchihantverket i Korea är flera tusen år gammalt. Men även om jag har börjat med egen Kimchisats här hemma så lagade jag den här rätten med en burk kimchi som jag köpte på affären. En burk med svenska ekologiska grönsaker som lagats till en syrlig kimchi.

Jag började med att rosta sesamsfrön.

IMG_3223

 

Sedan rev jag ost som jag blandade med kimchin. Sedan strök jag blandningen på ett soft tortilla bröd. Och la på ett nytt tortilla bröd över. Sedan stekte jag dem i pannan tills osten smälte.

IMG_3230

 

Jag klippte färsk koriander.

IMG_3227

 

Sedan skar jag upp quesadillan i mindre bitar. Strök på chilisås och toppade med färsk koriander och sesamfrön. Så ljuvligt gott!

 

IMG_3234

 

IMG_3242

 

IMG_3232

 

Vi mumsade kimchi quesadillas, drack vin och läste högt om kimchi ur “Kimchi och andra koreanska rätter“.

Jag hittade inspiration till quesadillan här

Kolla in fler av the waves recept.

Text och foto: Helena Johnzon Dahl

 

More from The waves we make

Intervju med surtanten

Jenny Neikel är folkhälsovetaren som sadlade om och blev surtanten. Surtantens syrade finns i...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *