Babes in Boyland

Babes in Boyland är den kreativa duon som med sitt melankoliska och poetiska uttryck bjuder in dig till en värld med natur, hållbarhet och slow living i fokus.  När du väl stiger in i Babes in Boylands värld, vill du aldrig kliva ut.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-11
Namn
: Nathalie Myrberg
Gör: Stylist och kommunikatör
Familj: Sambo med Anton och barnen Frans 4 år och Otto 1 år
Bor: I ett kråkslott i Västerås
Intressen: Yoga, mat, formgivning, skapande

Namn: Matilda Hildingsson
Gör: Fotograf
Familj: Sambo med Jonas, Algot 1 år och hunden Blixa
Bor: Etagelägenhet i ett sekelskifteshus i Borås
Intressen: Foto och formgivning, löpning, yoga, vara ute i naturen

Ni driver Babes in boyland. Berätta vad det är.

Det är en kreativ duo som består av oss, Matilda och Nathalie. Matilda jobbar som fotograf och filmare och Nathalie som stylist. Vi har en blogg som ligger under Lovely Life och ett Instagramkonto, där vi fokuserar på en hållbar och eftertänksam livsstil. Sen gör vi olika slags styling- och fotograferingsjobb vid sidan av det.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-14

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-9

Vem är den typiska besökaren?

Så svårt att säga, men kanske en person som vill stanna upp lite och inspireras av det enkla och vackra i något slags poetiskt vemod. Vi har liksom byggt upp en egen slags Babes in Boyland-värld där många verkar trivas. Kanske för att vi lever i en sån hektisk tid och vi är lite tvärt om.

Vilka är era drivkrafter?

Lusten att skapa. Vi är ena riktigt kreativa själar och inspirationen har nog aldrig varit så stark som nu. Att också få vara inspiration till andra är riktigt kraftfullt. Vi är så tacksamma över att så många har hittat till oss, och vi till dem.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-18

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-17

Hur träffades ni?

Vi träffades 2011 i ett annat jobbsammanhang, och har sedan dess jobbat tillsammans på ett eller annat sätt. Ett tag delade vi kontor tillsammans med två andra kreativa personer – illustratören Tovelisa och fotografen Elin Ivemo. Under sommaren 2013 så kom vi på att vi ville starta något eget och från början så var vi en liten kommunikationsbyrå. Men med Matildas inspirerande hem och med hösten som var på intåg så ledde det till en äppelpajsfotografering, och sen var vi fast. Vi hade hittat vår grej. Efter det startade vi vår blogg som då låg på egen domän, och efter något år  flyttade vi till Lovely Life.

Hade ni likadana melankoliska och poetiska uttryck var och en för sig när ni träffades eller har ni utvecklat ett nytt gemensamt uttryck?

Jo men vi är nog båda lite melankoliska och poetiska, så det föll sig nog väldigt naturligt. Sen så har vårt formspråk vuxit fram över tid, och om vi kollar tillbaka på gamla bilder så kan man se hur den har förändrats till något som känns väldigt självklart idag. Sen så tror vi att vi hela tiden kommer utvecklas och med det våra bilder. Det är ju det som är det roliga med det här.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-12

Hur kompletterar ni varandra?

När man jobbar så här nära varandra så är det skönt att vi både är lika och olika varandra. Nathalie kanske är mer spontan och kommer på saker i farten medan Matilda vill landa lite och är mer eftertänksam innan vi fattar ett beslut. Och det skapar en väldigt bra balans i både skapandeprocessen och i hur vi driver Babes in Boyland framåt. Sen så kompletterar vi varandra bra i våra hantverk. Matilda med sin kamera och Nathalie med sin form. Vi vet liksom hur vi funkar tillsammans och jobbar utefter det. Så flummigt att förklara, det är liksom så självklart när vi väl jobbar tillsammans.

Var hämtar ni själva inspiration?

Naturen, upplevelser, bloggar, filmer, böcker och musik. Andra kreativa människor i vår närhet och av varandra så klart.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-6

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-15

 

Är naturen viktig för er, och hur?

Absolut! Naturen är en favorit när det kommer till inspiration och ett ställe där vi hämtar energi. Dess årstider, former, smaker, dofter och färger. Att den är så varierande men samtidigt återkommande.

Vilka är era favoritmotiv?

Naturen, hahaha, nog tjatat om den. Nej, men det är nog att försöka hitta saker som kanske alla inte lägger märke till, som till exempel i naturen. Fånga ett vackert ljus, något grafiskt, eller en känsla som man kanske inte alltid lägger märke till. Händer är ju också ett återkommande motiv som ofta dyker upp. Och våra barn så klart även fast de inte dyker upp allt för ofta på bloggen och Instagram.

 

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-19

Vad är hållbarhet för er?

Något man kan genomföra och hålla fast vid. Man kan inte göra allt, det tror vi är viktigt att ha med sig. Men alla kan göra något. Vi vet, ett klassiskt uttryck. Så börja med något som du kan hålla fast vid. Vardagsgrejer som känns bra i magen. Ät mer vegetariskt/veganskt, sopsortera, konsumera mindre, släck lampor, åk kommunalt, köp ekologiskt…

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-5

Vad gör ni helst en ledig stund?

Umgås med vänner och familj, är ute i naturen, skapar något, bakar och lagar mat, läser en bok, yogar. Allt det där man vill ha mer tid för.

Vad är slow living?

För oss handlar det om att leva i nuet och sakta ner tempot. Njuta av det som är, se och reflektera en stund. Vara snäll mot sig själv.

babes_in_boyland-the_waves_we_make-1-3

Vad händer framöver?

Massa spännande saker! Bland annat så är vi i planeringsstadiet med vår första workshop/retreat. Det känns fantastiskt kul! Men än så länge är det i början av processen och lite hemligt. Så mer om det längre fram. Sen så jobbar vi på med olika samarbetspartners och rullande uppdrag via bloggen/Instagram/externa uppdrag. Vi håller även på att planera inför våren och nästa år. Vad vill vi egentligen fokusera på och vad är viktigt för oss. Sånt är viktigt att göra lite då och då.

Om du, precis som vi, inte kan få nog av Babes in Boyland hittar du duon på Instgram, bloggen eller hemsidan.

Missa inte Babes in Boylands tre tips för slow living. 

Här hittar du fler av the waves inspirerande intervjuer.

Text: Helena Johnzon Dahl
Foto: Babes in Boyland

More from The waves we make

Stickling-och fröbyte AW

  The waves we make bjuder in till Stickling-och fröbytar AW tillsammans...
Read More

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *