Palmgrens och Emma Olbers

olbers

När Emma Olbers för första gången designar en väskkollektion handlar det mycket om att ta till vara arvet från Palmgrens, därför var materialvalet rotting och ofärgat vegetabiliskt garvat läder en naturlig utgångspunkt.

– När jag har designat kollektionen har jag utgått mycket från mig själv och kvinnor som arbetar när det gäller funktionerna, säger Emma Olbers.

palmgrens

 

Kollektionen ”Palmgrens & Emma Olbers” lanseras i Palmgrens butik på Sibyllegatan 7 i Stockholm med start under april 2017. Alla väskor är tillverkade i vegetabiliskt garvat läder med rottingdetaljer och kommer att finnas i tre olika modeller totebag, shoulderbag och phonebag.

– Att få utveckla nya produkter med Palmgrens som verkat i över 120 år, där fokus alltid varit naturliga material och stort hantverkskunnande, känns både roligt och inspirerande speciellt eftersom vi delar dessa värden, säger Emma Olbers.

 

Läs the waves tidigare intervju med Emma Olbers. 

 

 

More from The waves we make

Världskulturmuseet lanserar cyklande utställning

I februari öppnade Human Nature på Världskulturmuseet – en utställning som med...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *