Hållbarhetstips från bloggarna

Här kommer lite hållbarhetsinspiration från några av våra bloggare.

Foto Mariaemb
Foto Mariaemb

Vad är ditt bästa hållbarhets-tips? 

Malin Viola Wennberg: Ifrågasätt allt! Fråga dig själv “behöver jag verkligen den här?”. Att ett plagg har en låg prislapp betyder ofta att någon annan som inte hade ett val har fått betala, vill du stödja en sådan verksamhet?

Mariaemb: Ta vara på och njut av frukt och grönt som finns nu, både i naturen och på lokala skördemarknader. Det finns otroligt mycket fruktträd som bara står och släpper fallfrukt. Man kan alltid fråga en villaägare som ser ut att ha mer än hen kan hantera eller gå in på sidor som pallafrukt.se där fruktträdsgägare kan registrera sina träd och paras ihop med fruktsugna plockare. Lokala skördemarknader, tex Bondens egen marknad är en fantastisk möjlighet att köpa ekologiska grödor samtidigt som man stöttar lokala små producenter.

 

Mariaemb
Mariaemb

The Collective: Välplanerade köp och hållbart tänk har även effekt på din plånbok. Räkna ut vad exempelvis minskat matsvinn hemma eller nya hållbara vanor kan spara dig i månaden. Det bör ge dig en extra kick att få in hållbara rutiner i vardagen.

Klädoteket: “Care for your clothes like the good friend they are!”

 

Mer tips:

3 tips för en hållbar garderob från Jennie Johansson, författare av Slow fashion 

Think Organic ger 3 tips för en hållbar livsstil

Ta tillvara på gamla skal och blad

 

More from The waves we make

HUMAN NATURE – en utställning om vår konsumtion och planetens framtid

I början av februari fylls Världskulturmuseet i Göteborg av både stora hot...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *