Baumgarten Di Marco utsedd till Årets Accessoardesigner av ELLE.

LISA_JENNY_BDM

 

“Glimrande idéer och nyskapande design. En medveten duo med känsla för återvunnen elegans som skapar små, åtråvärda underverk av andras spillmaterial. Årets accessoardesigner är Baumgarten Di Marco” – så löd motiveringen när Baumgarten Di Marco vann pris på ELLE-galan 2018.

 

Det unga varumärket Baumgarten Di Marco har haft en framgångsrik resa sedan starten 2015 – med medverkan på Stockholm Fashion Week, nomineringen som Årets Nykomling av Habit och vinsten Fashion Talents 2017 utsedd av Swedish Fashion Council. När Baumgarten Di Marco nu tar emot ELLE:s pris för Årets Accessoardesigner 2018 öppnas ännu fler möjligheter för duon som ligger bakom varumärket.

 

– Det är helt fantastiskt att få ta emot det här priset, det betyder mycket att vara en del av den växande svenska modescenen. Priset inspirerar oss att fortsätta utmana branschen med genomtänkta kollektioner och nyskapande design. Samtidigt innebär det ett stort ansvar att ständigt vidareutveckla vårt CSR arbete för en hållbar framtid,  säger Lisa von Baumgarten och Jenny Kask, grundare av Baumgarten Di Marco.

 

Baumgarten Di Marco skapar tidlösa smycken och accessoarer med noga utvalda materialval, en hållbar produktions- och affärsidé samt hög kvalitét- och designspets. Två viktiga inslag i varumärkets filosofi är dels engagemanget att föra vidare traditionella hantverkstekniker genom att anpassa dem till samtida formgivning, samt strävan efter att både samarbeten och den egna verksamheten ska vara långsiktig och hållbar. Varumärket har blivit särskilt uppmärksammat för deras produktionsteknik där de tar tillvara på rådiamanten som blir över vid diamantslipning, som de passar samman till nya smycken.

 

Kolla in Baumgarten Di Marco 

3 hållbara modeinspiratörer 

Hållbart mode 

More from The waves we make

Plånbok i näver av Emma Dahlqvist

Emma Dahlqvist är textildesigner och konstnär vars relation till näver började med...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *