Ciderrevoultion

I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. Vilket slöseri, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.

Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa.

Under devisen Cider till folket! producerar Karl Sjöström och Mikael Nypelius modern svensk cider i företaget Fruktstereo. Båda har en bakgrund som restaurangsommelierer och en förkärlek till den spirande naturvinsscenen.

More from The waves we make

Modern självhushållning med Alva och Anders

Modern självhushållning är en självhushållningsbok för 2020-talet. The waves tar ett snack med...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *