Nu är den här!

Boken

Vi har knappt hunnit fatta det själva ännu, men nu är den ute. Vår bok Spenat i stan! Namngiven efter denna blogg.

När Norstedts kontaktade oss och frågade om vi ville skriva en bok var det förstås för roligt för att tacka nej till. Det ville vi såklart. Samtidigt visste vi att det skulle bli tajt med tiden och en sommar och höst med typ inga lediga dagar (vi var redan uppbokade med att göra Odlarna och andra uppdrag – så boken blev utöver det). Och det var med dubbla känslor vi släppte den ifrån oss när den skulle iväg till tryck i december. Lättnad över att plötsligt få tid som inte redan var fylld, men också lite ångest över att släppa taget om den – vi hade velat fila lite till… Men en deadline är en deadline, och i förlagets ögon var boken mer än klar. Och det var kanske tur, för annars hade den inte stått där i butikshyllorna nu 🙂

Så nu gäller det för oss att inte haka upp sig på detaljer som i våra ögon hade kunnat bli ännu bättre (och som det nog ändå bara är vi som ser) och istället klappa oss själva på axlarna. För det blev ändå en bra bok (om vi får säga det själva ;-)).  Och vi har lärt oss massor – av all research vi gjort för bokens innehåll – men också om själva processen med att göra en bok på ett stort förlag. Även om vi ju jobbar som journalister och är vana vid att se och höra saker vi gjort publicerade i olika typer av media, känns det också lite speciellt med den första boken.

Den är gjord med lite extra tanke på er som liksom vi inte har någon egen trädgård, men som ändå vill odla – själva älskar vi ju att bo i stan. Men vi tror också – trots undertiteln ”odling och självhushåll för lägenhetsbor” – att den kan vara användbar även för er som har egen trädgård eller mark på landsbygden. Som stadsbo kan en i större utsträckning behöva vara kreativ med att hitta odlingsplatser och ha större behov av att odla yteffektivt och i kärl på hårdgjorda ytor, men själva odlandet skiljer sig ju egentligen inte åt – grödorna bryr sig knappast om ifall de växer på landet eller i stan. Och att odla på ett hållbart sätt är lika viktigt oavsett var en bor.

Förutom text och våra foton, innehåller boken väldigt fina illustrationer av Kristin Lidström.

Hoppas att ni ska tycka om vår bok!

Anna och Olof

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *