Bruna och vita bönor

På vår odling i Kviberg var det mycket av det vi sådde i början av säsongen som aldrig riktigt tog sig (alternativt blev uppätet av fyrbenta, bevingade och slemklädda) och när sommaren kom hade vi en hel del luckor i landen. Luckor som vi bland annat fyllde genom att peta ner bruna och vita kokbönor från affären. Vet inte vilka sorter det var, men de var svenskodlade (och självklart också eko) så visste i alla fall att det var sorter som skulle hinna bli klara i vårt klimat.

Nu har bönorna torkat (först i sina baljor på plantan och sen på brickor inomhus) och trots att fåglarna mumsade i sig en del av dessa bönor också, tycker vi att resultatet blev hyfsat – uppskattningsvis kanske 1:15 jämfört med vad vi sådde.

Faktiskt är detta allra första gången under alla våra odlingsår som vi odlar bruna och vita bönor – har alltid prioriterat att använda platsen till annat – men detta gav mersmak. Hade inte blivit av att testa om det inte var för att andra saker misslyckades, så inget ont… osv.

//Anna och Olof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *