Splash – badkläder till kidsen av övergivna fisknät och plastflaskor

Mini Rodini lanserar ny badkollektion tillverkad av övergivna fisknät och plastflaskor. Funktionerna är en klass för sig; plaggen har högsta möjliga UV-skyddsfaktor, UPF 50+, och blev 2019 utsedda som Bäst i test på den svenska marknaden.

Mini Rodini SS20 LADY DI

I samband med SS20 Diana, en kollektion inspirerad av prinsessan Dianas glamourösa och sportiga stil, lanserar Mini Rodini en ny badkollektion. Märket är känt för sina hållbara och lekfulla barnkläder och den här gången är det stilfulla ränder i buteljgrönt och rött, tigerprint i grönt och guld, samt inslag av leopard som tar plats i kollektionen.

TILLVERKAS AV ÖVERGIVNA FISKNÄT
Varje år hamnar runt 600 000 ton fisknät i världshaven där delfiner, sälar och mindre fiskar fastnar. De övergivna näten driver med starka strömmar och skrapar sönder världshavens havsbottnar och korallrev.

Som en del av Mini Rodinis hållbarhetsarbete tillverkas UV-kläderna av ECONYL® fibrer, ett innovativt garn producerat av insamlat skräp från haven såsom plastflaskor och fiskenät, vilket minskar klimatpåverkan och bidrar till renare hav. ECONYL®-garn är tillverkat av 100% återvunna nylonfiber som består av 78% återvunnen polyamid och besitter exakt samma egenskaper och kvalitet som nyproducerad polyamid.

Mini Rodini SS20 LADY DI

HÖGSTA MÖJLI GA UV-SKYDD
Gemensamt för Mini Rodinis UV-stilar är deras UPF 50+ skydd. Plaggen upprätthåller samma höga UPF efter flera tvättar och fungerar utmärkta att ärvas i generationer.

Kolla in fler badkläder här.

More from The waves we make

Pretty in pink. Vårnyheter från Kavat

  Inspirationen till Kavats vår- och sommarkollektion 2018 kommer från Varbergs kust....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *