Stockholm Open och Remake Sthlm släpper unik hållbarhetskollektion

Stockholms Stadsmission har under egna varumärket Remake Sthlm skapat en unik tenniskollektion i samband med Stockholm Open 2021. Kollektionen består av fem olika styles där tennismode genom tiderna fått influera varje unikt plagg. Hela kollektionen visas på NK sport fram till turneringsstart då den flyttas över till Kungl. Tennishallen och Stockholm Open mellan den 6 och 13 november.

Remake Sthlm är Stockholms Stadsmissions modevarumärke och drivs som ett icke vinstdrivande socialt företag med arbetsintegration som mål. Här får människor möjlighet att närma sig arbetslivet genom arbetsträning. När du handlar deras produkter bidrar du till ett hållbart samhälle och en ljusare framtid för många.

Kollektionen tillsammans med Stockholm Open består av fem olika styles med inspiration från tennismode genom tiderna. Alla styles tillverkas i Remake Sthlms ateljé i Farsta med material från gåvor till Stockholms Stadsmission. Varje plagg är unikt och detaljer från originalplaggen tas till vara.

”Marknaden för pre-loved och re-made blir bara större och större – och självklart finns det en både viktig, spännande och även stilmässigt intressant vinkel kring just tennismode och hållbart mode Hållbarhet behöver genomsyra all produktion och konsumtion därför är detta ett fantastiskt tillfälle att få inspirera till återanvändning och nyskapande även inom Tennis vars mode verkligen har en stark stil”, säger Marie Teike hos Remake Sthlm, Stockholms Stadsmission.

Kollektionen som tagits fram med Remake Sthlm är alltså one-of-a-kind pieces. De visas på NK Sport fram till matchstart då de flyttar in på Kungl. Tennishallen och turneringsveckan den 6-13 november. Efter avslutad turnering kommer även utvalda styles från kollektionen att finnas till försäljning.

”Kopplingen mellan tennis och mode har alltid varit stark, och partnerskapet mellan Stockholm Open och Stadsmissionen Remake Sthlm känns därför som en naturlig matchning. Vi hoppas med denna gemensamma kollektion ska ge mer utrymme och synlighet till Remake Sthlms starka arbete generellt, både gällande arbetsintegration samt hållbar konsumtion och återanvändning inom mode”, säger Kristoffer Svensson, partneransvarig, Stockholm Open.

Turneringen jobbar med ett tydligt fokus på hållbarhet, Open Statement, som med tiden ska genomsyra varje del av organisationen. En konkret målbild att vara helt klimatneutrala i framtiden. Arbetet handlar också mycket om att som samhällsspelare öppna upp möjligheten att nyttja den plattform Stockholm Open är och har för att belysa initiativ och driva samarbeten som på lång sikt kan främja en mer hållbar morgondag, likt samarbetet med Stadsmissionen och Remake Sthlm.

More from The waves we make

Dahlior åh dahlior

Bläddrar i Elisabeth Svalin Gunnarssons bok Dahlior och drömmer om dessa vackra...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *