Länge leve ullen, utställning i Bengtsfors

Den svenska ullen har många möjligheter. I vandringsutställningen Länge Leve Ullen får du veta hur.

 

“I utställningen vill vi visa ullens fördelar och användningsområden. Ullen kommer från svenska får och garnerna är spunna på svenska spinnerier. Garn av olika sorters ull passar för olika ändamål. Slitstarka fibrer till mattor och sockor, mjuka fibrer till plagg att ha nära kroppen.

I Sverige har vi 578 000 får som ger cirka 1000 ton ull per år. All ull lämpar sig inte för textil konfektion men det finns andra användningsområden. I en gemensam strävan mot ett hållbart samhälle vill vi att fler ska få upp ögonen för den fantastiska ullen.”

Utställningen hittar du i Halmens hus i Bengtfors mellan 17 september och 08 oktober 2022.

Utställningen är producerad av Västra Götalandsregionens Hemslöjdskonsulenter. Är du intresserad av att utställningen ska komma till dig? Kontakta Maria Claesson på maria.a.claesson@vgregion.se eller 070-662 68 04 

More from The waves we make

Underbara Clara och AnnaKarins bästa tips på en skön semester

Clara & Annakarins bästa tips för en skön semester. Annakarin Ibland förväntas det...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *