Layered x Evelina Kroon lanserar kollektionen ‘A walk in the park’

I samarbete med konstnären Evelina Kroon introducerar Layered en kollektion som utforskar gränsen mellan konst och inredning. Med referenser till traditionellt kvinnligt hantverk presenteras fyra mattor som balanserar stramt grafiskt uttryck med en färgpalett som vågar utmana. Resultatet är en kollektion som förmedlar både tidlöshet och modig samtid.

Gränsöverskridande och tillåtande – det är bakgrunden till att Evelina Kroon med stort engagemang gick in i samarbetet med Layered. Möjligheten att översätta sin konst till textila verk som ämnar ta plats på golv i hem runtom i världen, nästan likt bruksföremål, kändes både intressant och utmanande.

Det finns starka referenser till traditionellt hantverk, det tidlösa i det.
Samtidigt finns det i varje matta någon detalj som gör den progressiv och därmed utmanande och samtida

Att på detta vis göra konst tillgängligt är starkt förankrat i Evelinas kreativa vision. Utbildad på Konstfack med uppdrag för bland annat Svenskt Tenn, återvänder hon frekvent till tillgängliga material, såsom tejp och mdf, som omvandlas och presenteras i en ny förfinad kontext.

I denna vision kombineras nyanser som är lätta att tycka om med färgelement som får utmana och skava. På detta sätt balanserar hon sitt konstnärskap på gränsen mellan tillåten och förbjudet, vackert och skevt. I samarbetet med Layered utmanas liknande balanser när gränslandet mellan konst och inredning utforskas.

Mattorna som ingår i kollektionen “A walk in the park” är sprungna ur intrycken från en park i förvandling – från vackert blommande och regn till höstens skiftande, förmultnande
nyanser. Den introduceras med förhoppning om en kollektion som får ta för sig i våra hem. Som påminner oss om hur inredning och design kan vara lustfyllt, utmanande och vackert. Där tradition, historia och samtid vävs samman på ett självklart sätt.

Kollektionen lanseras i mitten av augusti 2022.

Mått från 180×270
Pris från 12 900kr

 

More from The waves we make

Göteborgs botaniska trädgård

Vi tog en promenad i  Göteborgs botaniska trädgård som invigdes 1923 i samband med...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *