Göteborgs botaniska trädgård

Vi tog en promenad i  Göteborgs botaniska trädgård som invigdes 1923 i samband med den stora jubileumsutställningen då också bl.a. Liseberg, Konstmuséet och Göteborgs naturhistoriska museum öppnade sina portar. Den som fick uppdraget att anlägga en botanisk trädgård i Göteborg var Carl Skottsberg.

Göteborgs botaniska trädgård är med sina 175 hektar är en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 40 hektar och totalt på friland och i växthus finns här ca 16 000 arter och kulturformer. Av dessa är ett stort antal del av de vetenskapliga samlingarna, bl.a. lök-och knölväxter, alpiner och dionysia. Trädgården gränsar till naturreservatet Änggårdbergen.

Göteborgs botaniska trädgård ligger på Carl Skottsbergs gata 22A i Göteborg.
Här kan du läsa mer.   

Warszawa University Library inbäddad i grönska 
Värmländska dahlior   
More from The waves we make

LAYERED x AUGUSTINA BASILE

Inspirationen till filten Boqueron kommer från en längtan efter lättsamma dagar i...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *