No place like home

I utställningen No place like home visar Mikaela Puranen stora djurskulpturer föreställande djur som drabbas av klimatförändringarna på olika vis.

Fler och fler människor tvingas på flykt när deras hem drabbas av översvämningar, bränder och andra klimatrelaterade katastrofer. Detta drabbar även djurlivet, många arter drabbas av förstörda och krympande habitat, men vart ska de ta vägen? De kan inte alltid hitta liknande livsmiljöer någon annanstans och många arter kan inte heller förflytta sig tillräckligt snabbt för att undkomma konsekvenserna av ett varmare klimat.
Mikaela Puranen är keramiker verksam på Kungsholmen, med bakgrund inom marinbiologi. Hon har gått en tvåårig utbildning på Vårdinge folkhögskola och har deltagit på flertalet utställningar i Sverige. Det här är hennes första separatutställning.
Galleri Hind
Hälsingegatan 33, Stockholm
Vernissage fredag 21 okt kl 17-20
Öppettider:
Fre 17-20
Lördag 12-17
Söndag 12-17

www.mikaelapuranen.se 

More from The waves we make

Snabbpicklad makrill, lime, gurka. Av Frida Ronge.

Den prisbelönta matkreatören Frida Ronge, kulinarisk ledare på Tak och UNN,  bjuder här...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *