Ostronböcker


Vildplockade ostron av Lotta Klemming.
Vildplockade ostron från svala vatten tillhör världens mer exklusiva råvaror – men arbetet med att dyka efter dem är kallt, hårt och slitigt. Lotta Klemming delar med sig av all den kunskap som arbetet i familjeföretaget på Västkusten gett, men också om livet som ostrondykare. På ett personlig plan betyder arbetet i havet allt för Lotta, det ger henne den frihet hon sökt i hela sitt liv.

Havet har gett mig så mycket under tuffa tider i mitt liv. Ibland känns det som om det har varit min enda vän under perioder

Foto: Olivia Thordén Rubie

Ostron : en gastronomisk historia med recept av Drew Smith

Denna rikt illustrerade bok följer ostronets fascinerande historia inom gastronomi, konst, litteratur och politik. Ostron är en sann litterär bankett för historie- och matälskare, full av färgrika anekdoter, tankeväckande vetenskapliga fakta, ett rikt bildurval samt femtio recept med allt ifrån traditionella rätter till läckra skapelser av moderna stjärnkockar. Drew Smith har ett förflutet som redaktör för The Good Food Guide, som under tio år var en storsäljare.

Läs the waves intervju med ostrondykerskan Lotta Kleming

Läs the waves intervju med tångdykerskorna Linnéa och Karolina

More from The waves we make

Odla ingefära

I somras odlade jag ingefära från en jordstam jag hade köpt i affären. Nu har den...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *