Inspirerad av Marias inlägg om kimchi fries blev jag sugen på att testa den Koreanska läckerheten kimchi. Kimchihantverket i Korea är flera tusen år gammalt. Men även om jag har börjat med egen Kimchisats här hemma så lagade jag den här rätten med en burk kimchi som jag köpte på affären. En burk med svenska ekologiska grönsaker som lagats till en syrlig kimchi.
Jag började med att rosta sesamsfrön.
Sedan rev jag ost som jag blandade med kimchin. Sedan strök jag blandningen på ett soft tortilla bröd. Och la på ett nytt tortilla bröd över. Sedan stekte jag dem i pannan tills osten smälte.
Jag klippte färsk koriander.
Sedan skar jag upp quesadillan i mindre bitar. Strök på chilisås och toppade med färsk koriander och sesamfrön. Så ljuvligt gott!
Vi mumsade kimchi quesadillas, drack vin och läste högt om kimchi ur “Kimchi och andra koreanska rätter“.
Jag hittade inspiration till quesadillan här
Kolla in fler av the waves recept.
Text och foto: Helena Johnzon Dahl