P1130209

Efter Fashion UP! och mycket hårt arbete var en weekendresa till Florens välbehövlig. Louise tog hand om butiken medan jag fick tillfälle att möta ett soligt Florens och strosa runt bland konstverk, museer, modebutiker och caféer. Staden är  fylld av historiska minnen och runt varje gathörn eller torg finns det något gammalt och vackert att beskåda. Arkitekturen på många byggnader var otrolig, och det fanns jättelika kyrkor beklädda av marmor med fantastiska målningar inuti som fick en att tappa andan. Man kan hitta många kända verk från konstnärer som Michelangelo och Leonardo Da Vinci runt om i staden, men det finns också mycket design och mode. Värmen hade kommit till Florens och jag kunde sitta ute på ett fik och njuta av en god cappuchini och titta på välklädda florentinare.  Många kända modemärken finns representerade i  Florens och man stöter på en och annan lyxbutik. Guccio Gucchi föddes i Florens och öppnade även sin första butik i staden 1921. För den som är intresserad av märket finns även ett helt museum med olika skapelser från Gucci genom tiderna. Det som intresserade mig mest när det kom till mode var ändå att leta upp roliga second hand-butiker och uppleva diverse gatumarknader. Vill du resa till en stad där du både får uppleva historik, mode, äta & dricka gott, och ta del av en härlig kultur kan jag rekommendera Florens!

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *