Fashion Revolution Week!

Nästa vecka är det dags för Fashion Revolution Week! Ett event som återkommer varje år och som vi alltid väljer att uppmärksamma på något sätt. Initiativet uppmärksammar de ohållbara förhållanden som råder inom modeindustrin och äger rum vid samma datum som Rana Plaza-fabriken i Dhaka rasade samman. Vid olyckan dödades 1,138 personer och många fler skadades. Genom att konsumenter och företag engagerar sig runt om i världen och använder sig av Fashion Revolutions viktiga budskap kan vi tillsammans skapa en förändring inom modeindustrin. Som konsument kan man exempelvis ställa sig frågan #whomademyclothes till det märke/företag som producerat ens plagg. Genom att man som företag tar ansvar för de kläder som produceras och är mer transparenta mot sina konsumenter är det också lättare att skapa en hållbar modeindustri, där man både tar hänsyn till människor som producerar kläderna och miljön som på olika sätt påverkas av industrin.

För att uppmärksamma Fashion Revolution Week kommer vi år att arrangera en Fashion Revolution -Aw tillsammans med Mia som driver Märket Starry Eyes. I Starry Eyes butik i Masthugget kommer vi att bjuda in folk för att vara med och ta del av Fashion Revolutions budskap den 25/4 kl 17-19. På plats kan man styla sig i en Fashion Revolution-outfit från delar av Klädotekets sortiment och Starry Eyes vackra kreationer. Läs mer om vårt event här

Join our movement!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *