fashion Rev10

Idag börjar Fashion Revolution Week! Det är en otroligt viktig vecka som tyvärr behövs.

Fashion Revolution day startade som ett initiativ  i samband med att textilfabriken Rana Plaza i Bangladesh kollapsade  år 2013 och 1134 människor omkom. Initiativet vill förändra och uppmärksamma de ohållbara arbetsvillkoren som råder inom textilindustrin. Fashion Revolution knyter samman konsumenter med producenter och ifrågasätter aktivt modeföretag genom att ställa frågan ”Who made my clothes?”. Rana Plaza är bara ett exempel av alla textilfabriker som har usla arbetsvillkor och arbetsmiljö.  Det kryllar rent ut sagt av textilfabriker som måste förändras. Konsumenter måste förstå att kläder inte kan vara så billigt som det är idag och att det faktiskt är någon som får betala ett väldigt högt pris för att vi ska kunna konsumera som vi gör.

Det handlar faktiskt om människors liv! Företagen måste förändra sina avtal och ge humana arbetsvillkor oavsett vilket land produktionen ligger i. Vi lever i en global värld där alla måste ta sitt ansvar. Vi på Klädoteket försöker göra vårt genom att lyfta fram producenter och stödja produkter som tagits fram under schyssta förhållanden. Dessutom vill vi sprida kunskap till konsumenter hur man kan göra mer medvetna och ansvarsfull val. I vår butik hyr vi ut kläder & accessoarer och genom det vill vi ta vara på alla resurser som redan finns.  De produkter som  finns representerade i vår butik från olika designers delar våra värderingar om en industri som tar mer ansvar och visar respekt mot människor och vår planet.  Vi vill visa att man som konsument också kan och bör ta sitt ansvar.

Nu på torsdag arrangerar vi en Fashion Revolution- Fest på Folkbaren i Göteborg. Vi kommer att hålla i ett modequiz, där man kan sätta sin modekunskap på prov:). Vi kommer också att visa upp ett nytt designsamarbete från märket Cornelia Sun och bjuda på ett härligt häng. DJ under kvällen är Juliana Zapata. Festen drar igång kl 19:00. Hoppas att vi ses där!

It is time for Fashion Revolution!!!!

Mer info om Fashion Revolution och varför det behövs finns här:

http://fashionrevolution.org/wp-content/uploads/2015/11/FashRev_Whitepaper_Dec2015_screen.pdf

 

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *