From one sister to another – Cornelia Sun

Modevisning

I torsdags hade vi äran att träffa de fina systrarna Lisa & Julia som står bakom märket Cornelia Sun. I samband med Fashion Revolution Week anordnade vi ett event på Folkbaren i Göteborg. Förutom att anordna ett modequiz passade vi på att lansera samarbetet med Cornelia Sun och visa upp deras plagg. Precis som Fashion Revolution organisationen gör, så står Cornelia Sun för en textilindustri som tar ansvar och visar respekt för människor och miljön. Cornelia Sun tar vara på gamla saris runt om i Indien och syr sedan om dem till unika plagg i Nepal. Vi tycker det är helt fantastiskt att man tillvaratar alla dessa gamla saris som får nytt liv och sys om till vackra kimonos, kjolar och klänningar. Plaggen får en ny bärare och historien vandrar vidare “from one sister to another”, som systrarna själva beskriver det. Varje plagg blir unikt och bär på en historia. Om man är sugen på att hyra eller köpa ett plagg har vi delar av deras kollektion på plats i butiken:) Det kommer verkligen bli en sommarfavorit med alla vackra mönster, färger och sköna material.

Såhär beskriver systrarna själva sitt märke:

Cornelia Sun är det svenska ekovänliga klädmärket som på kort tid gjort sig ett namn hos såväl yogafrälsta trendsättare som medvetna modelejon. Deras mönstrade kimonos och färgglada kaftaner är alla tillverkade av 100 % återvunnet material som tidigare burits som traditionella folkdräkter av kvinnor i Asien. Mönsterbilden på respektive kreation skiljer sig åt vilket gör att inget plagg är det andra likt och du blir därför ensam om att bära just din unika skapelse. Bakom Cornelia Sun står två systrar vars vision inte bara är att stå upp för en mer hållbar utveckling inom mode, utan också för ett globalt systerskap. Genom att bära denna färgglada design är du därför med och stöttar en ideell organisation i norra Indien som syftar till att stärka just kvinnors rättigheter genom utbildning och hjälp till självförsörjning. Du lyser på så vis inte bara upp din egen omgivning då du bär Cornelia Sun – utan även dina medsystrars tillvaro! 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *