Vi tipsade om Sypodden för ett tag sedan, och nu är avsnittet med oss äntligen ute! Wohoo! Sypodden drivs ju av Lizette S Karrento och Linnea Grunnesjö. Tjejerna träffades i en sy-grupp på Facebook sommaren 2016 och har sedan dess arbetat med att utveckla Sypodden. Båda har en bred bakgrund med erfarenheter från konst, design, sömnad osv. När de inte poddar studerar båda på Tillskärarakademin i Göteborg, Lissette till modist, och Linnea till direktris.

Både Lissette och Linnea delar en stor kärlek för textil, design, sömnad och hantverk. Och då det inte fanns ett liknande forum för att diskutera, lära sig mer om och bli inspirerad av området startade de Sypodden. Podcasten innehåller intervjuer och diskussioner med verksamma och experter inom olika områden som rör textil.

Det som fick oss extra intresserade av Sypodden och deras arbete är att de har skapat ett forum som verkar för att höja statusen på klassiskt kvinnodominerade hantverksyrken och de pratar om vikten av att bevara och återuppliva tekniker. Det är på tiden att dessa yrken lyfts fram. Dessutom är hållbarhet och kvalitet inom textilproduktion och konsumtion  något som genomsyrar podcasten. Detta för att kunna öka medvetenheten för att göra socialt och miljömässigt hållbara val både som konsument och företagare. Det tycker vi är ett otroligt viktigt arbete! Orkar man inte sätta sig och läsa långa texter om textilundustrin, materiallära osv, så är det väldigt smidigt att lyssna på en podcast.

Det finns nu åtta inspirerande avsnitt ute på Sypoddens hemsida, och i det senaste avsnittet så kan ni höra när vi pratar om allt vi tar oss an för att förändra rådande strukturer inom modebranschen, och såklart om vår kärlek för mode och Klädoteket:)! Gå in och lyssna!

http://www.sypodden.se

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *