Hållbar stil när studenter formger produkter till Designtorget

Från idé till en färdig produkt. I samarbete med Designtorget har formstudenter vid Beckmans Designhögskola arbetat med småskalig produktion. Resultatet är sju produkter i begränsad upplaga som säljs i Designtorgets butik i Kulturhuset.

scarf

Sjal med miljövänligt screentryck

A Silk Scarf är en sjal med grafiskt tryck av formstudenterna Melinda Urbansdotter och Jennie Adén som utvecklat en metod för att screentrycka på naturlig väg med växtfärger. Efter många experiment med olika bär och grönsaker var det svart ris som gav det resultat de var ute efter. Det grafiska mönstret, texten ”A Silk Scarf”, bryter mot den typ av mönster som vanligtvis förknippas med växtfärgning.

 

 

planbok

 

Plånboken Snäll – en produkt med hållbarhet i fokus

Plånboken Snäll av Klara Hedengren och Ida Björses är en produkt där hållbarhet står i fokus. Skinnet är naturgarvat läder från Tärnsjö garveri som endast använder spill från matindustrin och är marmorerade för hand med en ny teknik som Klara Hedengren och Ida Björses utvecklat. Plånboken är gjord inom deras projekt Snäll design där vinsten av försäljningen går till människor på flykt via organisationen Vi gör vad vi kan. Snäll design anordnar också workshops för ungdomar vilket ger dem möjlighet att bidra med sin kreativitet och sitt engagemang.

 

Kolla in fler produkter från formstudenterna här.

Här får du tips om hur du kan skapa en hållbar garderob. 

More from The waves we make

Lucka 8: Clock

Lucka 8 i hållbarhetskalendern Clock  (en av 24 återbruksidéer) Varje dag fram...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *