Bakom Cava Aurelia Gran Reserva 2013 står den uppmärksammade spanska biodynamiska producenten Castell d´Age, där tre generationer kvinnor har haft avgörande roll för att skapa cava i världsklass. Vinet har balanserade toner av flinta, mineral, gröna äpplen och nybakad brioche
Castell d´Age vinodlingar ligger i Penedés, 40 minuter från Barcelona. Bakom Castell d’Age finns tre generationer kvinnor: farmor, mamma och dotter, var och en med en Cava uppkallad efter sig. Farmor Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord, svärdottern Anne Marie Comtesse var pionjär genom att introducera ekologisk odling i början av 80-talet och hennes dotter Olivia arbetar i dag som marknadschef, under hennes ledning har företaget blivit helt biodynamiskt. Att inte bespruta jorden med bekämpningsmedel och konstgödsling ses som självklart för Olivia Junyent. När jorden mår bra får man de bästa druvorna och därmed det bästa vinet. Vinerna från Castell d’Age är biodynamiskt certifierade enligt Demeter.