Designtorget i samarbete med sex formgivare – till förmån för välgörenhet

Inför Design Week har Designtorget inlett ett samarbete med sex formgivare som satt sin personliga prägel på en av Designtorgets mest ikoniska produkter, Pall Emil. Produkterna är unika och kommer att ställas ut under Design Week och även auktioneras ut på Tradera. Samtliga intäkter ska skänkas till Nya Kompisbyrån, en ideell förening som arbetar för att främja integrationen i samhället. Utställningen som heter Illustrationer äger rum i Designtorgets butik på Götgatan 31 i Stockholm, från den 7 februari till 6 mars.


Designtorget presenterar årets första utställning i samarbete med sex formgivare som fått sätta sin personliga prägel på en av Designtorgets mest ikoniska produkter, Pall Emil. Konstnärerna som deltar i utställningen är Alexander Adiels, Elin Palmaer Karlsson, Genet Solomon, Hanna Kastl-Lungberg, Josefin Tolstoy och Madelen Möllard.

”2014 lanserades Pall Emil hos oss på Designtorget, den är designad av Ehlén Johansson och är en av våra absolutstorsäljare. Pall Emil har tagits fram i olika färger och storlekar under åren och den finns även som en ”rå-modell”, denna variant har vi tagit fram för att uppmuntra kunden till att själv sätta sin prägel på pallen. Jag är otroligt stolt över detta projekt, Illustrationer. Målet med projektet är att koppla samman våra kunder med konstnärer som satt prägel på en av våra mest ikoniska produkter,” säger Emma Klintbo Klingspor, VD Designtorget.

Designtorget grundades år 1993 och har sedan start haft som ambition att lyfta formgivare och ge dem en plattform att synas på. Utställningen Illustrationer kommer att visas i Designtorgets butik på Götgatan 31 i Stockholm, från måndag 7 februari. Tisdag 8 februari invigs utställningen digitalt klockan 19.30. Utställningen pågår tills 6 mars. På Designtorget.se finns mer information om samtliga produkter som är unika och kommer att auktioneras ut via Tradera.

Auktionen på Tradera startar måndag 7/2 och avslutas söndag 20/2. Samtliga intäkter kommer skänkas till Nya Kompisbyrån, en ideell förening som arbetar för att främja integrationen i samhället.

”Att samarbeta med Nya Kompisbyrån känns som en självklart val för oss då deras visioner och arbete ligger oss varmt om hjärtat. Extra roligt är också att en av konstnärerna Genet Solomon har vi fått kontakt med via Nya Kompisbyråns nätverk. Illustrationer är ett startskott för en ny typ av samarbeten som vi gärna vill fortsätta med framåt, och ligger helt i linje med vår affärsidé om att tillgängliggöra ny design och formgivning till alla våra kunder,” säger Emma Klintbo Klingspor, VD Designtorget.

Nya Kompisbyrån är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden organisation som syftar till att öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar genom en fika, en middag, ett digitalt möte eller annan rolig aktivitet

More from The waves we make

Tarte au fromage

Tarte au fromage är en söt variant av ostpaj som passar som...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *