LAYERED x AUGUSTINA BASILE

Inspirationen till filten Boqueron kommer från en längtan efter lättsamma dagar i den varma brisen vid Medelhavet. Den bekymmersfria platsen vi flyr till i våra tankar. I samarbete mellan LAYERED och den argentinska konstnären Augustina Basile skapades Boqueron med hopp om enklare dagar, omgiven av ljus, värme och utsökt mat.

Konstverket som presenteras på filten är skapat av Agustina Basile – en illustratör från Argentina, etablerad i Madrid. Hon fann inspiration till denna illustration då hon tänkte tillbaka på sin flytt till Madrid; vilken inverkan den förändringen haft på hennes liv och vilken mat hon åt när hon upptäckte sin nya stad. Sitt nya hem. Föremålen som presenteras på filten är ett utdrag från hennes liv och en påminnelse till oss alla om den viktiga roll mat spelar för att skapa minnen.

Med sitt finstämda motiv är Boqueron ett konst- verk i sig samtidigt som filten är behagligt följsam och mjuk i sin handvävda kvalitet av 100 % bomull. Lika fin till en picknick som till dekorativ överkast.

“Jag har insett att om jag bara uppmärksammar världen omkring mig finns inspiration överallt. I min vardag, i det enkla. Allt vi behöver göra är att vara närvarande i nuet.”
– Agustina Basile

Agustina Basile är en argentinsk illustratör som från en ung ålder fann sin kreativa hemstad i tecknandet. Hon finner inspiration i den föränderliga världen runt omkring henne; från berättelser hon tar del av, i naturen och i hennes aldrig sinande kärlek till njutningsfull mat.

Till Layered

 

Jean-Philippe Demeyer tolkar Tolvekarna

Emma Olbers inreder Gamla biblioteket i nya Nationalmuseum 

Wild horses and luxurious rabbits

More from The waves we make

SURR. Av Lena Granefelt

Utställningen SURR! har landat i Kungsträdgården under den nationella Pollineringsveckan 15–23 maj....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *