RE:MAKE CAFÉ – SNYGGT MED ÅTERBRUK!

Lappa och bevara istället för slit och släng. Återbruk är det som gäller om vi ska rädda vår planet. Kopplat till utställningen Human Nature kör vi höstens mysigaste häng där vi förenar nytta med nöje.

Med kaffekoppen i ena handen och foten på symaskinens pedal får du bland annat lära dig att laga revan i din skjorta, stoppa favoritsockarna, eller lappa jeansen i japansk Sashiko-stil. Ta med din kompis eller möt nya vänner över symaskinerna.

Inred ditt hem med återbruk. Gör vimplar, flaggor eller bonader av återbrukad textil. Etnografiska museet samarbetar med Stockholms stadsmission och ger second hand-kläder ett nytt liv. Ge ett par gamla byxor nytt liv genom att förvandla dem till vackra former på en bonad med ditt favoritcitat.

På plats finns en instruktör som kan visa tekniker för att brodera och sy samt ge tips på saker att skapa. Allt material och verktyg finns på plats, men vill du hellre använda dina egna gamla textiler, ta med dem.

Matmekka har öppet och har tagit fram en fantastisk meny!

Var: Etnografiska museet
PrisUtan avgift. Platsbokning krävs.
Ytterligare information: Varje onsdag 7 sep – 2 nov!
Plats på museet: Kreativa verkstan
www.etnografiskamuseet.se/
More from The waves we make

HUMAN NATURE – en utställning om vår konsumtion och planetens framtid

I början av februari fylls Världskulturmuseet i Göteborg av både stora hot...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *