MILJÖSVEP

Tanken att göra miljösvep till något regelbundet återkommande har funnits där ända sen jag publicerade det första för över ett år sedan men det har varit rackarns svårt att få tummen ur. Så att säga. Men nu kära vänner kommer det. Håll tillgodo!

Sofia på Mokkasin (som både har en underbart inspirerande blogg och webshop) släppte en nyhet häromdagen som var det här syrafria miljövänliga limmet utan kemikalier. Bra och toksnyggt, det gillar vi! Snart i en brevlåda nära mig tillsammans med annat fint!

Rörstrand lanserade för ett par veckor sedan en ny serie skålar och fat där vår prins Carl Filip stått för idé och konceptutveckling. Serien, som heter Svenska Rödlistan, illustrerar fem olika arter som just finns med på den svenska rödlistan och är utrotningshotade. I samband med lanseringen väljer Rörstrand också att stötta ”Innovativ naturvård”, ett projekt med stöd av Världsnaturfonden WWF som syftar till att bevara mångfalden i svensk natur. Jag gillar verkligen initiativet att belysa detta och presentera något, som med deras egna ord, både är viktigt och vackert. Heja!

Just nu är det skördetid i hela landet och i många av våra städer finns Bondens egen marknad eller liknande skördemarkander. Detta är ett ypperligt tillfälle att direkt stödja våra svenska bönder utan mellanhänder. På just Bondens egen marknad finns restriktioner för att det som säljs ska bestå av egenproducerade råvaror inom en viss radie av staden de säljs i, garanterat närodlat alltså. Mycket är dessutom ekologiskt, välj det i första hand.

Författare: Katarina Nordgren  Foto: Tomas Södergren
Och på tal om mat så släppte Slottsträdgården Ulriksdal en vegetarisk kokbok tidigare i våras. Jag fick den i födelsedagspresent men har än så länge bara njutit av de vackra bilderna. Nu när vi har börjat skörda en massa på kolonilotten ska den få komma fram och förgylla våra vardagar med mer vegetariskt. För den som bor i närheten kan jag även varmt rekommendera att besöka Slottsträdgården en vardag till lunch och prova deras vegetariska buffé. Fantastisk är inte tillräckligt för att beskriva den. Kokboken finns att köpa på plats där eller hos de flesta bokhandlare.
Det svenska ekologiska hudvårdsmärket Estelle & Thild växer och släpper en nyhet nästa vecka, nämligen duon med tvål och handcreme. Jag har sen tidigare ett antal av deras produkter och har inte än blivit missnöjd. Jag gillar att eko slår igenom även på hud-och hårvårdssidan, Estell & Thild hittar man både på Åhléns och Kicks.

6 Comments

Kommentering är stängd.