Ju äldre jag blivit desto känsligare hud tycker jag mig ha fått. Det är långt ifrån alla hudvårdsserier som fungerar. Under de senaste åren har jag haft Jurlique och varit väldigt nöjd. Tyvärr har den blivit allt svårare att få tag på och i samband med att den nu tar slut funderar jag på att byta. Jag har fått upp ögonen för YÜLI, ett amerikanskt märke som bara jobbar med ekologiska ingredienser. Deras tanke med ingredienserna i produkterna är ”Om du inte skulle äta det, varför skulle du då smörja in dig med det?”. Ju mer jag läser om dom desto mer nyfiken blir jag på att prova. Förutom miljö- och hållbarhetstänket känns produkterna genomarbetade och vetenskapligt grundade vilket tilltalar mig. Vi får se om det blir dessa som flyttar in i badrumsskåpet. Har ni någon bra hudvårdsserie att rekommendera?

11 Comments

 • Weleda Almond-serien! Naturligt och ekologiskt. Gamla, trogna beprövade produkter (sedan nästan 100 år!) Och bra priser. Det är det enda min känsliga hud tål (har provat näst intill allt på marknaden). Rekommenderas varmt 🙂

  • Hej Anette! Tack för tipset! Ska spana in den serien. Vill minnas att jag provade någon annan serie för många år sedan men kan inte minnas varför jag inte fortsatte. Har lite andra produkter från Weleda (främst hud/handkräm) och dom gillar jag! Ha en fin fredag och en trevlig helg!

 • Spännande! Yüli har ju väldigt snygga förpackningar också.

  Använder sedan något år tillbaka nästan bara produkter (hår, ansikte och smink) från Maria Åkerberg. Gillar mycket! Ekologiskt och närproducerat (från västkusten). Kram

  • Ja, snygga! Förpackningsnörd som man är. 😉

   Jag har också nästan allt mitt smink från MÅ, även handkrämen i handväskan är från dom. Har haft en del prov på ansiktsvården men inte varit supernöjd. Dock kan ju ett litet prov vara lite för kort tid för att man verkligen ska kunna utvärdera det. Jag gillar verkligen MÅ. Hmm, kanske får fundera på om skaffa det istället. 🙂

   Ha en fin fredag och helg! Kram

   • Det är ju såklart olika hur man trivs med ett visst märke men för mig tog det nog någon månad eller två innan huden blev van vid produkterna… 🙂 MÅ:s produkter innehåller så hög grad av aktiva ingredienser att huden kan reagera starkt och på olika sätt av dem.

    Ha en fin helg!
    Kram

    • Okej, så pass? Då kanske jag ska ge dom en chans ändå. Är som sagt mycket nöjd med sminket och andra produkter. Ta hand om dig! Kram

 • Hej Maria!
  Jag är på precis samma ställe just nu när det gäller hudvård. Jag har använt Weledas hudvårdsserie med mandelolja i och den gör underverk med hy dock är jag student och känner att jag måste varva med billigare alternativ. Jag tänker också att det borde finnas ekologiska produkter producerade lite närmare än USA som man kan prova, kanske t.om. gjorda i Sverige. Kommer följa kommentarsfältet med hopp om några nya tips.
  Fin fredag och helg!
  /S

  • Hej Sandra!

   Jag vet hur det är, jag var också student för inte allt för länge sedan. Ofta tycke jag dock att det var värt att satsa på ett lite dyrare märke för dom var oftast drygare. En ansiktstvätt kunde hålla ett år! Har dock inte så bra koll på hur Weledas ansiktsvård är. Det finns nog absolut bra produkter som produceras i Sverige. Dock så odlas/köps ju råvarorna ofta in från andra länder så transporter kommer man nog inte ifrån trots att själva produkten produceras här. Det tyckte jag var spännande med Yuli, dom odlar själva eller sammarbetar med små biodynamiska gårdar. Men jag vet att tex C/O Gerd försöker använda fröoljor och annat som görs i Lappland och det är ju så klart bättre! Håller tummarna att du får något bra tips bland kommentarerna 🙂

   Ha en fin fredag och helg!

 • Superfina förpackningar i alla fall!

  Jag är väldigt förtjust i Luxsit, men har även tyckt om det mesta jag provat av Estelle & Thild (men tyvärr inte lika fina förpackningar) även om just den ansiktskrämen jag använder nu verkar var lite för aktiv för mig. Nu är jag själv väldigt lockad av att prova Maria Åkerberg eftersom så många som använder dessa produkter verkar vara så nöjda.

  • Ah, luxsit produkter tror jag bra att jag provat för håret! Ska kolla upp dom. Estelle&Thild använde jag förr men tyvärr var dom allt för kraftig/aktiva för min hud. Jag är också lite mer nyfiken på MÅ nu efter Karin As fina ord. 🙂

   Ha en fin vecka!

Kommentering är stängd.