Kimchi Fries

När vi var i Tallinn för några veckor sedan så bodde vi bredvid det minsta lilla burgarhaket man kan tänka sig. Det såg inte speciellt trevlig ut heller i en halvrisig 50-tals länga. Men där i låg en skatt. Burger Box. Hippt på riktigt och jämt folk som väntade på sina beställningar. Det fanns bara en handfull stolar så alla tog med sig maten i bruna papperspåsar. Varje kväll innan vi gick hem stannade vi till där och beställde något av de kanske fyra-fem sakerna som fanns på menyn. En av de absoluta favoriterna var kimchi fries. Jag har sedan i hösta varit smått besatt av kimchi men det hade jag aldrig provat. Vilken briljant ide! I söndags fick vi en vansinnig semesterlängtan och eftersom vi hade en burk en kimchi hemma slängde vi ihop lite kimchi fries och mindes fina tider.

Vår variant bestod av pommes frites, kimchi, majonäs (uppblandat med lite yoghurt), massor med koriander och sesamfrön på toppen. I all enkelhet. Det allra viktigaste är att man hittar en god kimchi. Jag brukar köpa i en asiatisk butik och har provat ut ett par bra restauranger där man kan köpa med sig en liten låda. Tyvärr är det ganska så dyrt så nu har jag beställt en bok på bokrean – Kimchi och andra koreanska rätter, och tänkte prova göra själv! Hur det blir återstår att se.

2 Comments

Kommentering är stängd.