hogtorp_4   hogtorp_1 hogtorp_3

Bilder: Högtorp gård

LUX dag för dag är en fin restaurang här i Stockholm som tidigare haft en stjärna. För några år sedan valde man att sadla om och nu mer är det en lite enklare restaurang men med samma fokus på råvaror och säsong. Menyn baseras på vad som finns att tillgå just den dagen. Det bästa är att de några gånger per år har något som heter Farmers Dinner. Då bjuder dom in producenter som får visa och prata om sina råvaror och produkter som kockarna sedan skapar en fast meny av som man får äta. Allt är en fin blandning av producent, kock och gäst. Jag älskar det konceptet! Att vi både får vara nära dom som jobbar i kötet samtidigt som producenten, som ofta sliter i det tysta, får synas i fina sammanhang. Vi deltog på en Farmers Dinner förra året och det var verkligen trevligt!

Lux

Det här är alltså inget sponsrat inlägg. Det är nämligen så (och nu ska jag skryta lite) att min mamma är en av producenterna som ska vara med på nästa Farmers Dinner den 20 april!  Min mamma är fantastiskt duktig! Hon har på senare år sadlat om  och är nu mer mathantverkare. Hon utvecklar oljor, siraper och annat spännande från svenska vilda råvaror som hon plockar. Detta gör hon från gården de bor på – Högtorp gård – som också är namnet på varorna. Stolt är jag och vi kommer definitivt vara där på LUX och njuta av maten!

10 Comments

 • Vilket härligt koncept och så roligt för din mamma, heja! Vill också gå på farmers dinner, låter underbart…

  • Ja, det är riktigt kul att de lyfter producenter! Du få hålla koll när det har Farmers Dinner och ta dig en sväng till huvudstaden någon gång! Kram

 • Eftersom att jag en gång haft förmånen att få äta lunch hos din mamma på Högtorp när vi var där med Arvid för teambuilding inför Lava så kan jag tänka mig att allt hon gör som har med mat att göra inte blir annat än riktigt bra!

  Kul att läsa din blogg och hoppas allt är bra med dig 🙂
  Kram

  • Ja, just det, du var med i det gänget! Gullig du är, det blir nog mamma glad av att höra.

   Hoppas allt är fin med dig! Kram

 • Åh vilka fina och spännande produkter din mamma gör! Ska komma ihåg när det är dags att fylla på skafferiet 🙂

  Kram från Anna

Kommentering är stängd.