mariaemb_gamla_lokar_2

Vi tog en promenad till fantastiska Rosendals Trädgård i helgen. Åt god mat och gick lös i plantboden. Jag hade spanat in en grönsakskorg som fick följa med hem. I kogen hamnade också några ekologiska penséer som de drar upp själva på Rosendal. Roligt att äntligen hitta ekologiska blommor, det är inte helt lätt! Men ekologiska vill jag ha dom, speciellt om jag ska använda dem i maten.

En av höjdarna var dock att de i en stor låda låg blandade utblommade vårlökar. Från den lådan fick man sedan fylla en påse för 20 kr. Tjugo kronor!! Jag plockade tulpaner, lite annorlunda narcisser, vita balkansippor och pärlhyacinter. De har redan fått komma ner i jorden på lotten och förhoppningsvis blommar de fint där nästa vår. Ett riktigt bra sätt att ta tillvara på gamla lökar och inte bara kasta!

8 Comments

  • Så härlig bild! Vad roligt att de fått in fler lökar och att du köpte korgen, den kommer garanterat göra massor av nytta på lotten. Ha en fin dag!

    • Ja, det hade lagt dit en massa nya läkar. Det var ju helt utplockat när di och jag var där. Längtar redan tills jag kan skörda och fylla korgen! 😉 Sådde förresten en massa blomsterfrön härom kvällen. 🙂 Ha det fint! Kram

  • Åh så smart att kunna köpa lökar så där!! Jag kan tänka mig att de blir superfina när de kommer upp nästa vår. Kram

  • Rosendal är verkligen något av det bästa som finns i Stockholm tycker jag! Toppen att de har ekologiska plantor för försäljning också – som du skriver är det ju annars inte helt lätt att hitta… Härligt att fynda lökar till lotten också!

    • Jag håller verkligen med! Blir allltid så inspirerad när jag är där! Nä, just ekologiska blommor är riktigt svårt, frön är ju enklare att hitta. Förresten, min vitlök har kommit upp nu! Hurra! Den var bara lite segstartad. 🙂 Kram!

Kommentering är stängd.