Äntligen är pionerna här! En av mina (och många andras) absoluta favorit. Förra veckan passade jag på att unna mig några av sorten jag gillar allra bäst. De börjar som intensivt rosa och bleknar för varje dag. Bilderna ovan har jag tagit med några dagars mellanrum. Fantastiska, eller hur?

4 Comments

  • Jag älskar pioner och längtar tills dom svenska slår ut!
    Var är dessa pionerna odlade? Den 5 maj har inte så många svenska pioner visat färg ännu. Fraktas de långt eller är dom närodlade i växthus, friland? Viktiga frågor för mig som lever med miljötänk och lever grönt 🙂

    • Jag längtar också tills dess och nu är det här! Har dock aldrig hittat svenska pioner att köpa och tyvärr har vi inga egna. Har du hittat? Den dagen jag får en trädgård kommer det vara bland det första jag planterar!

      Du har ju såklart helt rätt i att det inte är speciellt hållbart. Det har jag ju skrivit om tidigare men är ett av de största ”svårigheterna” för mig när man tänker miljömässigt. Jag blir så genuint glad av blommor. Jag frågade faktiskt var det var odlade (brukar försöka göra det för att väcka frågan) även om jag i nästan aldrig får något vettigt svar. Nu när det är sommar och det blommar för fullt på de på lotten och i naturen försöker jag hålla mig till det när jag gör buketter. Den andra tiden på året brottas jag med och inte hittat någon bra lösning, än. Jag klimatkompenserar via Vi-skogen men det är ju egentligen bara för att bättra på mitt eget samvete….

Kommentering är stängd.