Ariele Alasko – Wood artist

walnut_spoons_hand_carved_brooklyn hand_carved_walnut_spoons_03hand_carved_walnut_spoons_woodhand_carved_spoons_ariele_alasko ariele_alasko_studio_04 ariele_alasko_ ariele_alasko_hand_carved_spoons ariele_alasko_handcarved_spoons_01 ariele_alasko_handcarved_spoons_05

Photo: Ariele Alasko

Det finns där människorna som inspirerar en lite extra mycket. Ariele Alasko är en av dem för mig. Jag hittade hennes instagram för ett par år sedan och har sedan dess följt hennes otrolig vackra arbete med trä. Framförallt älskar jag hennes skålar, skedar och skärbrädor. Hon har häftig studio i Brooklyn där hon arbetar, vilken dröm!

Jag kan inte komma ihåg om det var hon som inspirarede mig men jag har länge varit lite nyfiken på att börja jobba med trä. För någon dag sedan gjorde jag slag i saken och köpte mig en slöjdkniv och en skedkniv och några täljämnen. Utbudet i centrala Stockholm var inte översvallande, så att säga, men jag fick tag på en liten bit valnötsträ. Efter många skärsår och blåsor börjar det nu likna en liten sked i alla fall. Resultatet får ni kanske se en annan dag, om jag lyckas slutföra det.  Jag kan lova att det var betydligt svårare än jag tänkt mig. Jag har det som tradition att utöva något hantverk på vinterhalvåret och förhoppningsvis kan jag hitta någon bra kurs i täljning (?) i vinter. Det vore så roligt att få lära mig mer om det!

2 Comments

  • Älskar Ariel Alaskos konto! Hittade det för kanske fyra år sedan, är helt klart en favorit. Hon har flyttat till ett hus där hon bygger sin egen studio nu, om jag har förstått det rätt, och det fanns plats ledig i hennes tidigare ateljé – hade varit en DRÖM att få hyra och verka i den.

  • Spännande. Jag tror inte jag kommer försöka mig på det själv, men har en stor förkärlek för hantverkade träslevar/skedar. Så om du någon gång startar business på det så har du en kund 🙂

Kommentering är stängd.