Efter Trænafestivalen begav jag och Johan oss till min familjs stuga mellan Tärnaby och Hemavan. Det var behövligt med några dagars lugn och ro efter fyra dagars festival. Så att säga. Vi sov, åt god mat och gick olika dagsturer. En av dagarna gick vi upp längs Ruttjebäcken och sen vidare upp på en topp. På vägen ner badade vi i det iskalla men kristallklara vattnet. Jag tror nästan att det är det bästa som finns när man har gått i timmar och är kladdig av svett och mygga. Föutom möjligen torkat renkött, det kan vara bland det bästa. En annan dag gick vi upp vid Laisaliden (som för övrigt verkar vara till salu) och njöt av fantastiska fjällsjöar och vyer. Vi hann även med en tur upp på Gurken och ett dopp i Laisan. Jag blir alltid nykär i svenska fjällen varje gång jag är där på sommaren. Även om landskapet är mjukt och inte alls dramatiskt och frodigt på samma sätt som i Norge så är det hjärtskärande vackert. Det blommade veckert längs vägarna och vi hann med flera kvällspromenader till sjön nedan för stugan. Fina dagar som jag bär med mig nu när jobbet är igång och hösten känns i luften.

2 Comments

Kommentering är stängd.