Den här veckan har sommaren intagit Stockholm_DSC0511-001 och varje dag har bjudit på klarblå himmel, värme och inte en endaste droppe regn. Vi har ätit alla dagens måltider på balkongen och det är också där vi hängt i stort sett hela dagarna. Semesterkänslan har verkligen börjat infinna sig, men jag har ett par jobb som måste in innan jag kan ta semester på riktigt. Imorgon blir det därför matlagning och fotografering halva dagen och förhoppningsvis hinner jag redigera en del av bilderna också.

Under helgen ska vi få besök och så ska vi planera för vår kommande resa och efter det bär det av till landet för lite andrum. Ett par dagar i skogen kommer ge mig precis den energi jag behöver för att få klart de sista foto- och receptjobben innan ledigheten. Att få vandra runt på smala skogsstigar, dricka kaffe på farstukvisten i morgonsolen och ta tidiga morgondopp i sjön – det är sommar det. Åh vad jag längtar! Kommer med allra största sannolikhet att sippa på denna superenkla lemonad också. Kokossocker, citroner och vatten är allt som behövs och med massor av is är den perfekt att njuta av i solen (eller skuggan). Gärna i sällskap av en bra bok, tillsammans med en kanelbulle eller kanske till middagen. Ingen sommar utan lemonad om du frågar mig!

Lemonad | The Nordic Kitchen

 

Lemonad

3 msk kokossocker (eller mer om man vill ha lemonaden sötare)
1 liter vatten
4 ekologiska citroner + rivet skal från en av dem
Is

Instruktioner

Koka upp vatten och kokossocker och låt koka tills sockret löst sig.

Dela citronerna och pressa ner saften i vattnet. Riv skalet från en av citronerna och blanda ner även det i lemonaden.

Häll upp lemonaden i en karaff eller flaska och ställ in i kylen. Låt stå några timmar så att den blir riktigt kall och god. Servera med is och kanske ett par jordgubbar eller några skivor citron.

_DSC0454-001

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *